34765 stemmers bedankt!

Het blijft toch een raar idee dat een kleine 35.000 Noord-Hollanders, die ik voor het overgrote deel niet ken, op mij gestemd hebben. In de goede traditie van GroenLinks heeft onze nummer 2 Anna, de eerste vrouw op de lijst, 23803 stemmen gekregen. Bovendien bracht de uitslag van vanmorgen het nieuws dat Cheryl toch in de Staten komt, dankzij 4017 voorkeursstemmen. Heel leuk voor haar en tegelijk ook heel sneu voor Samir die zich zo op de Staten had verheugd.

Afgelopen vrijdag had ik als kersverse fractievoorzitter een gesprek met Ton Hooijmaijers (VVD) over de vorming van een coalitie. Hij nodigde die dag alle lijsttrekkers/fractievoorzitters uit om bij hen na te gaan of zij bereid waren met de VVD samen te gaan werken. Wat daar besproken is blijft uiteraard binnenskamers, maar ik heb er op dit weblog en in de campagne geen geheim van gemaakt dat de samenwerking in de huidige coalitie erg goed bevallen is. Morgenavond zal Ton in een openbare bijeenkomst verslag doen van zijn bevindingen en dan weten we meer.

Eén antwoord op “34765 stemmers bedankt!”

  1. Harmen gefeliciteerd natuurlijk, zeker met het goed resultaat van Norod-Holland. Ik schrok alleen wel van die nieuwe foto van je, maar misschien ligt het aan mij. 🙂

Reacties zijn gesloten.