Opluchting

Het zit erop, de kiezer heeft gesproken!

Ik ben al met al heel blij met het resultaat, 5 zetels, al is het enorm lullig voor onze nummer 6 Cheryl dat ze er net buiten valt. Vergeleken met 2003 verliezen we maar 0,4% en met een paar tienden meer hadden we die 6e zetel ook gehad.

Zo snel rondkijkend zie ik dat GroenLinks in Noord-Holland zelfs het beste heeft gescoord van alle provincies, waar ik enorm trots op ben. Trots op onze kandidaten en vrijwilligers die campagne hebben gevoerd en verheugd over de vele tienduizenden Noord-Hollanders die op ons gestemd hebben. Bedankt!!!

4 antwoorden op “Opluchting”

 1. Hoi Harmen,
  Van harte gefeliciteerd met het goede resultaat! Mijn stem heb je ook gekregen, via mijn lieve (gemachtigde) huisgenote. Ik hoop je binnenkort weer te spreken in Amsterdam. Veel succes in ieder geval de komende tijd in de Provinciale Staten!
  groet, Hanna

 2. Beste Harmen, gefeliciteerd!
  Jullie kunnen helpen de SGP van 2 senaatszetels af te houden. Lees wat ik daarover aan onze Eerste Kamerfractie heb gemaild.
  “Beste Jos en Tof
  Als eenvoudig GroenLinks lid deel ik je treurnis over de saaie gevolgen van deze PS uitslag voor de Debat kansen in de senaat.
  Echter de race is nog niet gelopen, want de prognoses zijn zeer discutabel. Je gaat ervanuit op je Blog dat SGP/CDA/VVD 38 zetels gaan scoren. GroenLinks kan zorgen dat het er 37 worden! Als CDA de SGP alleen via een lijstverbinding de 2e zetel kan bezorgen, dan moet die ergens vandaan komen, als je pech hebt bij de SP. (Zie het Nederlands Dagblad van 8 en 9 maart jl.).
  Dus wat let onze senaatsfractie om ook een lijstverbinding te vormen, met, ik noem een voorbeeld, de SP, de Dierenpartij en de OSF; die laatste 2 halen volgens een aantal bronnen waaronder de Universiteit van Leiden allebei de kiesdeler! Dan kan het zijn dat de laatste restzetel niet toevalt aan SGP, CDA of VVD. Dat hebben we zelf dus in de hand, reken maar na!
  Veel succes, ik hoor graag je standpunt in deze.”
  Johan Goossens (afdeling van Samir Bashara)

 3. Mooie weblog.
  Ga zo door, en succes in de politiek.
  Ik wil later zelf ook wat gaan doen met politiek šŸ˜›
  Groetjes Renate

Reacties zijn gesloten.