Vandaag is je kans: Groen op 1

Na mijn deelname aan KRO’s ‘In Alle Staten’ op radio 1 gisterenmiddag, was vanaf 20.00 het slotdebat op RTV Noord-Holland. Ik mocht met Joke Geldhof (D66) in debat over milieu en met Dago Wellink (SP) over openbaar vervoer. Was zelf niet helemaal tevreden (maar dat kan ook zijn omdat je altijd het meest kritisch op jezelf bent) en dus blij verrast dat ik bij de exit-poll onder het studiopubliek als winnaar ‘inhoudelijk’ werd uitgeroepen. Ton Hooijmaijers (VVD) won wat mij betreft helemaal terecht op ‘debat’ met ondermeer een paar goede oneliners.

Vandaag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. GroenLinks roept iedereen op om GroenLinks stemmen! Femke Halsema: “Een sterk GroenLinks in de provincies is belangrijk. Op tal van gebieden zoals ruimtelijke ordening, verkeer en energie speelt de provincie een cruciale rol en kan GroenLinks het verschil maken.” Ook Eerste Kamer-lijsttrekker Tof Thissen hoopt op een goede uitslag: “De leden van de Provinciale Staten kiezen eind mei een nieuwe Eerste Kamer. Stem GroenLinks en maak ook de Eerste Kamer groen én links.”

Tijdens de Tour in Amsterdam heeft Femke al toegezegd op mij te zullen stemmen 🙂 Ik krijg ook heel wat reacties, mailtjes en sms-jes van mensen die dat ook hebben gedaan. Ben als altijd optimistisch gestemd, maar ik vind het heel moeilijk in te schatten hoeveel zetels we gaan halen. De peiling gisteren gaf ons vijf zetels, ik hoop toch echt op zes (meer mag natuurlijk ook). Oftewel: ga allemaal stemmen!!!

5 antwoorden op “Vandaag is je kans: Groen op 1”

 1. Hoi Harmen,
  Aan jou en de top van de lijst heeft het in iedergeval niet gelegen. Zelf als 20e op de GroenLinks lijst weet je ook zelf niet wat je nog had kunnen doen dan debatten houden en folderen. Dus is het afwachten dat de kiezers vandaag gaan doen zij hebben het laatste woord voordat jij als lijsttrekker weer aanzet bent richting mogelijke coalitiepartners.
  Alle succes vanavond bij het lijstrekkersdebat na afloop en geniet er ook van!! Ik zal aan je denken.
  Groetjes
  Joris Leijten

 2. Hoi Harmen,
  Aan jou en de top van de lijst heeft het in iedergeval niet gelegen. Zelf als 20e op de GroenLinks lijst weet je ook zelf niet wat je nog had kunnen doen dan debatten houden en folderen. Dus is het afwachten dat de kiezers vandaag gaan doen zij hebben het laatste woord voordat jij als lijsttrekker weer aanzet bent richting mogelijke coalitiepartners.
  Alle succes vanavond bij het lijstrekkersdebat na afloop en geniet er ook van!! Ik zal aan je denken.
  Groetjes
  Joris Leijten

 3. Ook ik had graag op zo’n overtuigde linksliberale GroenLinkser gestemd, maar woon niet in jouw provincie… Veel sterkte met de zenuwen!

 4. Het blijft spannend, zo’n verkiezingsdag: je kunt er nu gewoon echt niks meer aan doen. Ik woon natuurlijk niet in Noord-Holland, maar volg de uitslag daar toch wel met iets meer interesse. Ik ben benieuwd of er iets van een lokaal effect van het meeregeren in GS te merken is. En natuurlijk dat het positief is, lijkt me wel zo terecht gezien de resultaten;)!
  Veel succes nog met de laatste uurtjes.
  groeten uit Groningen

 5. Ik heb gisteren gezweefd (richting PvdA) maar ben toch geland bij GL.
  Waarvoor je Inger S. mag danken die me heeft overtuigd dat je *deugde*.

Reacties zijn gesloten.