Dit land kan zoveel beter

Ja ja, ook Bos en Lommer is in de prijzen gevallen! Gelukkig blijk ik ondanks de mooie praatjes van GroenLinks en PvdA stadsdeelbestuurders, om van de makelaars nog maar te zwijgen (‘wijk in opkomst’) gewoon in een probleemwijk te wonen… Ik ben benieuwd hoeveel geld Ella Vogelaar meebrengt en waarin precies geïnvesteerd gaat worden (want aan nieuwbouw hebben we hier de komende jaren geen gebrek).

Intussen gaan ook de besprekingen over de nieuwe coalitie verder. In vier clusters wordt aan de hand van een aantal thema’s geschreven aan teksten voor het nieuwe programma. Oh ja en dan komt nu de dooddoener dat ik over de inhoud helaas geen mededelingen kan doen… Hoewel ik blij ben dat GroenLinks meedoet aan de onderhandelingen, blijf ik het wel spijtig vinden dat het niet mogelijk bleek om met D66 verder te gaan. We hebben in de afgelopen vier jaar – zeker wat betreft natuur, milieu, energie – prima kunnen samenwerken. Ook vind ik het persoonlijk jammer voor de gedeputeerde van D66, Patrick Poelmann. Vandaar dat ik hem hier het laatste woord gun:

De komende weken ga ik er nog ouderwets tegenaan, het nieuwe college wordt naar verwachting medio april geïnstalleerd en tot dat moment ben ik in functie. En ik kan zeggen: het is een mooie functie. Veel gegeven, ook veel teruggekregen. Zo kan ik het voor mijzelf het beste omschrijven. Ik weet zeker dat D66-ers Joke Geldhof en Zafer Yurdakul in de komende jaren hun rol vanuit de oppositie met verve zullen vervullen. En ik wens mijn opvolgers in het college, twee gedeputeerden van PvdA-huize, het allerbeste. Ik hoop echt dat zij er, naast het realiseren van hun politiek bepaalde doelen, net zoveel plezier aan zullen ontlenen als ikzelf. En dat zij genoegen scheppen in het samenwerken met betrokken partijen. Want als provinciaal bestuurder slaag je alleen als je draagvlak weet te verzamelen voor datgene waar je als politicus voor staat.