Niet meer de jongste

Hoe vaak precies heb ik niet bijgehouden, maar ik heb in de afgelopen vier jaar menig keer de vraag mogen beantwoorden of ik het jongste Statenlid in Noord-Holland was. Een vraag die ik in de loop van de tijd met steeds minder enthousiasme met ‘ja inderdaad’ beantwoordde, want het is verder nauwelijks een kwaliteit te noemen om de jongste te zijn, behalve het toeval van een geboortedatum.

Maar sinds de installatie van de nieuwe Staten op 15 maart ben ik dit predikaat kwijt. Met de entree van Liesje Klomp (PvdA) en Jan van Run (VVD) hebben we er namelijk twee Statenleden van na 1980 bij(voor mij als nog-net-op-het-randje kind van de jaren ’70 een niet onbelangrijke psychologische grens).

Zoals het moderne jonge volksvertegenwoordigers betaamt hebben Jan en Liesje uiteraard ook een  weblog. Ik hoop wel dat ze het hier ook de komende jaren mee verder gaan en het niet alleen voor de verkiezingen was. Sowieso ben ik benieuwd welke van de collega’s weblogs gaan bijhouden want de provincie blijft toch erg bescheiden vertegenwoordigd op internet. 

Eén antwoord op “Niet meer de jongste”

 1. Hallo Harmen,
  Beetje late reactie, maar beter laat dan nooit.
  Ik ben erg trots dat ik de eervolle vermelding van ‘jongste Statenlid’ van jou heb mogen overnemen.
  Mijn campagne-site (stemliesje) is inmiddels vervangen door liesjeklomp.nl hierop zal ik zeker blijven berichten over de Staten.
  Net als in jij in jouw blog over het college vermeld, kijk ik ook uit naar een goede samenwerking. In de commissie WVV komen wij elkaar sowieso tegen.
  Groeten,
  Liesje

Reacties zijn gesloten.