Vrijheid?

Blonde Greet, pardon: Geert is weer eens boos. We kunnen weer een nieuw hoofdstuk toevoegen over de Partij voor de Vrijheid (maar alleen voor mensen die het met mij eens zijn. Na Maxima is Beatrix het volgende lid van het Koningshuis dat het verbruid heeft:

‘Zet koningin uit regering’

DEN HAAG – Koningin Beatrix moet geen deel meer uitmaken van de regering en zich uitsluitend nog bezighouden met ‘linten knippen en scholen openen’. Dat vindt de Partij voor de Vrijheid die binnenkort met een motie komt om de grondwet te wijzigen.
,,Als ik geen meerderheid haal, dien ik een initiatiefwetsvoorstel in,’’ aldus fractievoorzitter Geert Wilders. Hij streeft naar een ‘Scandinavisch model’, waarin de koningin alleen ceremoniële taken heeft.

Aanleiding voor zijn pleidooi is Beatrix’ kersttoespraak, die volgens Wilders ‘boordevol multiculti-onzin zit’. ,,Nog erger dan wat minister Vogelaar van Integratie altijd roept.’’

Overigens mogen ook koningen en koninginnen met een ceremoniële functie gewoon kersttoespraken houden…

Uitdelen kan-ie wel, maar incasseren niet, een kwaal waar Pim Fortuyn ook last van had. Die had echter heel wat meer beschaving dan deze Venlose volksmenner. Zo langzaamaan begin ik wel nieuwsgierig te worden wat zijn aanhang er eigenlijk van vindt dat het Koningshuis zo beledigd wordt. Want als Vogelaar knettergek is en onze koningin nog erger, hoe zou zij dan gekwalificeerd worden?

Intussen zou ik tegen Doekle Terpstra zeggen: stuur de papieren maar op, want het volgende prominente lid van de tegenbeweging zal zich vast graag willen aansluiten.

Eén antwoord op “Vrijheid?”

  1. Opvallend was dat op de Telegraaf-site niet gereageerd kon worden op het bericht over Wilders’ reactie op de kersttoespraak.

Reacties zijn gesloten.