Goede voornemens

Eigenlijk had mijn goede voornemen voor 2008 zullen zijn dat ik mij niet meer aan de SP zou ergeren. Mislukt! Gelukkig doe ik ook niet aan goede voornemens… (waarschuwing: dit is ironisch bedoeld, evenals het onderstaande, ik herhaal ironisch). Want moet ik hier nou weer van denken? Is er werkelijk niets belangrijkers om je druk over te maken?

Manipulatie door provincie bij watkiesjij.nu?

08-01-2008 • Op de provinciale reclamewebsite "Wat kies jij?" kunnen inwoners projecten nomineren op het gebied van vervoer, cultuur en natuur. Iemand heeft Houtplein 33 in Haarlem genomineerd. Houtplein 33 is het provinciekantoor. Deze nominatie is echter op onverklaarbare (?) wijze verwijderd uit de ranglijst.

De SP heeft dit ontdekt en Houtplein 33 opnieuw genomineerd. Dit object had al zoveel stemmen gehad, dat het op nummer twee van de ranglijst stond. De SP heeft de provincie verzocht het op dit object uitgebrachte aantal stemmen weer toe te kennen.

Binnen een kwartier is de nominatie opnieuw door de provincie verwijderd. Ter vergelijking: het Zuiderzeemuseum staat er twee keer op en dat wordt niet aangepast door de provincie.

Is het zo dat alléén het college welgevalllige zaken kunnen worden genomineerd? In dat geval moet www.watkiesjij.nu omgevormd worden tot www.watkiesthetcollege.censuur.

Let allereerst op het subtiele gebruik van het vraagteken. Manipulatie? Onverklaarbaar? Alleen welgevallig? Hieraan herkent men de meester van de retorische vraagstelling. Uiteraard is er sprake van manipulatie en daarmee is het verdwijnen van het Houtplein helemaal niet onverklaarbaar. Kortom: het vreselijke college van Noord-Holland wil alleen maar objecten op de lijst die het vreselijke college van Noord-Holland goed uitkomen.

Maar misschien – ik geef toe, het is onwaarschijnlijk – zou het ook kunnen komen door het feit dat Houtplein 33, het hoofdkantoor van de provincie, geen vervoermiddel is, geen museum en ook geen wandelroute. Er stopt inderdaad een bus voor de deur, je kunt er lopend, fietsend of met de auto komen, maar behalve de treurige kunst die bij gebrek aan een betere bestemming vaak in overheidsgebouwen terechtkomt (leve de BKR!) valt er weinig museaals aan te ontdekken. De naam van de architect van dit Haarlemse pareltje wil me gek genoeg ook al niet te binnen schieten.

Overigens heeft de SP wel gelijk dat het een schande is dat het Zuiderzeemuseum twee keer in de lijst voorkomt. Vriendelijk verzoek aan de Pravda ambtenaar die deze website onderhoudt om dit onmiddellijk te herstellen! Want dit soort manipulaties is natuurlijk onaanvaardbaar. Intussen bedank ik de SP namens het college voor deze gratis reclame voor de website wat kies jij nu.

5 antwoorden op “Goede voornemens”

 1. Hallo Harmen,
  Fijn dat je weer eens aandacht besteedt aan de SP. Misschien is het een tip voor GroenLinks om niet alleen de SP en de Partij voor de Dieren te bekritiseren, maar ook eens de pijlen te richten tot de VVD en het CDA. De medecollegepartijen met wie GroenLinks zo fanatiek meerwerkt aan onder andere:
  – het aanleggen van nieuwe wegen door natuurgebieden (Bovenkerkerpolder);
  – het verbreden van autowegen en het opheffen van busbanen (Kruisweg N201 Haarlemmermeer);
  – het aanleggen van villa’s voor de rijken in het noorden van de provincie (Wieringerrandmeer);
  – het opleggen van gemeentelijke herindelingen aan inwoners van gemeenten die dat niet willen (Bussum).
  Je kunt onze schriftelijke vragen over “manipulatie door provincie bij http://www.watkiesjij.nu?” nu wel belachelijk maken, maar er is nog meer aan de hand. Deze keer gaat het niet om de reclamewebsite maar om de gewone provinciewebsite.
  Op de normale website van de provincie http://www.noord-holland.nl staan op de beginpagina de meest recente nieuwsberichten, van nieuw naar ouder onder elkaar. Voor nog oudere nieuwsberichten kun je op “nieuws” klikken en dan krijg je alle nieuwsberichten te zien.
  Op de homepage staan nu de nieuwsberichten van 10 januari t/m 20 december prominent in beeld.
  Het nieuwsbericht over Hooijmaijers’ actie met de koe is van 2 januari. En zou mijns inziens op de beginpagina horen te staan, want het is recenter dan 20 december. Het bericht over de koe en Hooijmaijers is sinds vandaag verplaatst naar de doorklikpagina “nieuws”. En dus moeilijker te vinden.
  Zou het zo kunnen zijn dat dit gebeurd is omdat er een aantal kritische reacties is ingezonden die onderaan het bericht staan? Onze nogal mediag****erichte gedeputeerde wil misschien niet dat mensen die kritische reacties gemakkelijk kunnen lezen en dus is het nieuwsbericht moeilijker vindbaar gemaakt?
  De SP wil graag het volgende weten. Wat is hier de reden van? En wat is het beleid voor plaatsing van nieuwsberichten op de homepage en (later) in de categorie “nieuws”?
  Groeten, Harald.

 2. “Ton Hooijmaijers, blijkbaar ook weer zo’n narcistische zelfbevlekker. Precies zoals ik het bedoelde. Tekenend is ook dat GL met dit alles er weer lekker meegaat. GL staat blijkbaar voor Glijdend Liberaal in deze provincie. Mag ik even braken?”, deze e-mail kreeg ik van een van jullie kiezers! Ik kan deze ook persoonlijk naar je sturen, dan weet je wie de afzender is!
  Als een van de weinige bezoeker op jouw weblog, vind ik het altijd weer heel aardig van je dat je mij en mijn fractiegenoten een opwaartse mond bezorgd. Laten we echter de handen voor het komende jaar ineen slaan en ons inzetten voor een goed OV, leefbaar en minder asfalt in onze Provincie. Daar kan jij en jouw GL veel aan doen! Een goed jaar Harmen.

 3. Beste SP vrienden,
  Was de dubbele alsmede cursieve vermelding bovenaan van het woord ‘ironisch’ jullie ontgaan?
  Cheer up!

 4. Hoi Bert,
  Da’s mooi! Je begon met zo’n zuur stukje, dus ik wist niet precies wat de opwaartse mond te betekenen had.
  Groet,
  Harmen

Reacties zijn gesloten.