Muziek als campagnewapen

Niets zo belangrijk – of in elk geval veelbesproken – als de muziek die je uitkiest voor je politieke campagne. Bij GroenLinks herinner ik mij nog een nummer van J-Lo waarmee een congres werd afgesloten (ben slecht in titels van nummers) en de fameuze clip voor de Europese verkiezingen met op de achtergrond Sag mir wo die Blumen sind. Wat een ontoegankelijke intellectualistische boodschap, maar wat een wonderschone en ontroerende beelden en muziek!

Tony Blair voelde de tijdgeest goed aan toen hij in 1997 koos voor Things can only get better als zijn lijflied voor de campagne, net als Bill Clinton een jaar eerder met Don’t stop thinking about tomorrow. Maar Hillary lijkt toch een klein foutje gemaakt te hebben (na dat afschuwelijke nummer van die afschuwelijke Céline Dion) met haar nieuwste campagnelied, al is het een mooi product van Hollandse bodem. Iets met een non geloof ik: