Verstandig besluit Tweede Kaagbaan

Enige tijd geleden kreeg de provincie een dringend verzoek van CDA-minister Camiel Eurlings. Excuus, excuus, helemaal vergeten, maar eh… zouden jullie zo vriendelijk wilden zijn de reservering voor de parallelle Kaagbaan nog één keertje te verlengen? We zijn bij Verkeer en Waterstaat hard aan het studeren op een nieuw banenstelsel en we hebben nog een klein beetje tijd nodig. Najaar 2009, voorjaar 2010, zoiets?

In ons collegeprogramma staat (net als in de vorige periode) een simpele maar duidelijke regel: baan erbij, baan eraf. Dus allemaal leuk en aardig, maar als de minister van ons vraagt om nog een keer (net als in 2006 toen het ook echt de laatste keer was) de reservering te verlengen, moet daar wel iets tegenover staan. Terecht heeft het college van GS naar de mening van GroenLinks geconstateerd dat de toezeggingen van Eurlings niet verder komen dan het onderzoeken van ‘opties’ en ‘mogelijk verminderd gebruik’ zonder daarbij concreet te noemen welke baan gesloten wordt bij eventuele ingebruikname van de 2e Kaagbaan.

Oftewel, Noord-Holland heeft geen zin om hieraan mee te werken. Een wijs besluit dat op de volledige instemming van GroenLinks kan rekenen.

3 antwoorden op “Verstandig besluit Tweede Kaagbaan”

  1. Eens. Voor de Polderbaan werden in 1995 ook allerlei mooie toezeggingen gedaan: maximaal 40 miljoen passagiers althans 44 miljoen en daarna gaan we de TGV in en naar Lelystad. En wie is nu blij met de Polderbaan? We hebben niets aan mooie verhalen van Eurlings , die heeft geen benul van luchtvaartzaken en zijn ambtenaren ook niet die hebben indertijd ook de mislukte Polderbaan bedacht. Als hij de 7e baan dwingend oplegt zijn de rapen gaar. It is time for a change: yes we can. Zie de “onverwachte” maar verstandige draai van GS.

  2. Niet zitten zeuren, moet je daar niet gaan wonen, deluchthaven is er al bijna 1 eeuw…

  3. Gewoon aanleggen die baan, niet zeuren man ! ALs je een huis koopt in de omgeving van Schiphol, en daardoor al een lagere prijs betaald dan elders in de randstad, moet je niet mekkeren over geluid.. De luchthaven is er al zo’n 100 jaar.. diegene die er 100 jr wonen hebben recht van spreken.. de rest gaat er vrijwillg wonen… Denk eens na man… onze economie aantasten door niet te groeien.. zegt Parijs CDG en Fraport dankjewel… heeel stom… Lekkr uitbouwen dus…

Reacties zijn gesloten.