College Alkmaar gevallen

Krijg net bericht binnen dat het college in Alkmaar gevallen is. Ook het Noordhollands dagblad meldt het nu: de VVD zou de stekker eruit hebben getrokken uit onvrede over de samenwerking met CDA, PvdA en GroenLinks.

Ontevreden VVD laat Alkmaars college vallen

Alkmaar – Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar is maandagavond gevallen. De VVD zegt de samenwerking met PvdA, CDA en GroenLinks op. De partij vindt dat het college veel te weinig van de twee jaar geleden gestelde doelen heeft waargemaakt.

Het zit de partij vooral hoog dat de ambitieuze woningbouwplannen niet worden gehaald en dat het te lang duurt voor dat de parkeerproblemen in en om de binnenstad zijn opgelost.

Als ‘druppel die de emmer deed overlopen’ voert de VVD de plannen voor de Paardenmarkt op. De VVD heeft er geen vertrouwen meer in dat de parkeerplaatsen die hier door de aanstaande nieuwbouwplannen verloren gaan, tijdig worden gecompenseerd door uitbreiding van de Singelgarage en bouw van de nieuwe Schelphoekgarage.

Volgens VVD-fractievoorzitster Yolande de Bont is de samenwerking binnen het college onder de maat gebleven. VVD-wethouder Henk Hansen, onder meer verantwoordelijk voor verkeer en volkshuisvesting, fungeerde voortdurend als ‘Kop van Jut’ vanwege het uitblijven van concrete resultaten binnen zijn takenpakket, terwijl het volgens de VVD met name de wethouder ruimtelijke ordening Simon Binnendijk (CDA) was waardoor veel de mist in ging of onnodig werd vertraagd.

De collegepartijen PvdA en CDA vinden het opstappen van de VVD ‘onbegrijpelijk’ en ‘onverantwoord’. Burgemeester Piet Bruinooge betreurt vooral het vertrek van VVD-wethouder Henk Hansen ‘op een moment dat de Alkmaarse politiek voor beslissingen staat die de toekomst van de stad gaan bepalen’.

Benieuwd hoe dit gaat aflopen en of er nog plek is voor GroenLinks in het nieuw te vormen college. Toch wel belangrijk om mee te besturen in een stad als Alkmaar.

2 antwoorden op “College Alkmaar gevallen”

  1. SP zit daar ook met vijf raadsleden, dus? Wie weet? Links centrum college is een mogelijkheid!

  2. ???Benieuwd hoe dit gaat aflopen en of er nog plek is voor GroenLinks in het nieuw te vormen college.?????
    Groen links zit al in het college dus daar is niets mis mee. Dat moet je weten! In jullie centraal gestuurd orgaan zijn dit soort dingen toch bekend?
    Als de SP er in komt dan heb je de poppen aan het dansen omdat ze bij het samenstellen van het college-program toen niet akkoord zijn gegaan. Ik heb div commissies, als buitenstaander, meegemaakt maar moet tot de slotsom komen dat Binnendijk geen sterk persoon is. Het is volgens mij dan ook door zijn toedoen, immers hij is van RO, dat Hansen niks gerealiseerd kon krijgen. Het ambivalente en soms haast leugenachtige gedrag van Binnendijk, kwam in menig commissies naar boven. Het bevreemd mij daarom ook ten zeerste dat de raad nooit eerder heeft ingegrepen. Politieke lafheid?
    Bij de algemene beschouwingen zal het e.e.a wel naar boven komen. Het zal mij dan ook benieuwen of het hele college dan nog blijft zitten. Want dat er politieke doodzondes zijn begaan staat als een paal boven water.
    Op naar het volgende stukje voor in de krant :-))

Reacties zijn gesloten.