Het zuinige rijden

Een paar maanden geleden heb ik – na mezelf heel lang te hebben verteld dat het eigenlijk niet nodig was – toch een auto aangeschaft. Als provinciaal politicus kom ik nog wel eens op plaatsen die a) helemaal niet met het OV te bereiken zijn of b) wel met OV te bereiken zijn, maar waar je na een bepaalde tijd niet meer met het OV vandaan kunt komen. Greenwheels was daarvoor een goede oplossing, maar na het nodige rekenwerk kwam ik erachter dat het nauwelijks goedkoper was dan een eigen auto.

Om mijn geweten een beetje te sussen heb ik daarbij wel een klein en zuinig autootje genomen, de Citroën C1. Het kabinet besloot mij deze week voor dit milieuvriendelijke bedrag te belonen. Mijn bijdrage voor de motorrijtuigenbelasting is namelijk met ingang van 1 april met 30% verlaagd vanwege het energielabel van deze auto. Voor het geld dat ik zo bespaar kan ik toch mooi bijna 9 liter extra tanken!

Eén antwoord op “Het zuinige rijden”

  1. Dag Harmen,
    Ook wij hebben ooit zitten rekenen, waarbij Greenwheels en klein eigen autootje ongeveer net zo duur uitkwamen, wat ons toen tot de Greenwheels heeft doen besluiten. En dat was de goede beslissing. We gebruiken ‘m veel minder dan we berekend hadden; hoeven ons niet druk te maken over onderhoud, APKs en dat soort grappen, en we dragen bij aan minder blik op straat en minder vervuiling.

Reacties zijn gesloten.