24 uur terug in de wetenschap

Net als medepoliticoloog Simon Otjes was ik donderdag en vrijdag op het politicologenetmaal in Berg en Dal. Inmiddels ben ik een ervaren etmaalganger geworden, het was voor mij alweer de 9e keer. Net als de vorige keren weer een gezellige en inspirerende bijeenkomst. Omdat ik penningmeester ben van de NKWP, de beroepsvereniging van politicologen, moest ik al om 10.30 aanwezig zijn voor de bestuursvergadering, na een korte lunch gevolgd door de Algemene Ledenvergadering. Zonder kleerscheuren kwamen zowel de rekening 2007 als de begroting 2008 erdoor, zodat ik weer aan de slag kan. Ook werd ik in deze vergadering voor een periode van drie jaar herkozen.

Daarna het echte werk: de workshop over ‘ Domestic and European level interaction in the process of European integration’. Het was erg leuk weer eens diep in dit onderwerp te duiken en te discussiëren over een groot aantal interessante papers. Prettig ook om te merken dat de ontwikkelingen in de wetenschap een dusdanig rustig tempo hebben dat ik het allemaal nog prima kon volgen. Tegelijk ook wel een licht teleurstellende constatering dat discussies waarvan ik had gehoopt dat die nu toch wel voorbij zouden zijn nog met enthousiasme opgerakeld worden.

In elk geval heeft het nieuwe inspiratie gegeven om de laatste letters van mijn proefschrift nu toch eindelijk op te gaan schrijven en sowieso nog een of twee toegankelijke artikelen erover te schrijven. Opdat ik mijn jubilieumeditie van het etmaal in 2009 als doctor zal meemaken.

Eén antwoord op “24 uur terug in de wetenschap”

  1. Hoi Harmen,
    Met veel plezier lees ik regelmatig je weblog. Wat me de laatste tijd opvalt is dat je de perikelen rondom het vertrek van Albert Moens en zijn opvolger Bart Heller hier niet noemt.
    In mijn opinie had het de benoeming binnen GroenLinks beter en eerder gecommuniceert mogen worden. Ik ben benieuwd naar jou visie hierop ?
    Alvast prettige verjaardag deze week.
    groetjes Joris

Reacties zijn gesloten.