Astrologie is een vak!

Na de belspelletjes is nu ook AstroTV aan de beurt: RTL haalt deze schitterende televisie per direct van de buis. Waar moet ik op een regenachtige verveeldag nu naar kijken?

Een medewerker van TROS Radar was geïnfiltreerd in de organisatie en mocht zomaar astrologisch advies geven. Nou had ik sowieso als argeloze kijker altijd al de indruk dat die astrologen maar wat deden. Maar blijkbaar kun je er echt voor doorleren:

RTL is in verlegenheid gebracht en gaat een onderzoek doen naar de werkwijze van de leverancier van deze programma’s. De selectie van astrologen zou niet voldoen aan ‘de strenge kwaliteitsvoorwaarden’ die RTL stelt aan de ‘kennis en ervaring van de consulenten en de aard van de adviezen’. Hierover zijn volgens de zender contractuele afspraken gemaakt.

Met andere woorden, als je een opleiding hebt gedaan en al genoeg ervaring hebt met het verkondigen van deze onzin, vindt RTL het prima dat je mensen voor 80 cent per minuut lekker lang aan de praat houdt. Even de procedure aanscherpen en Astro TV is gezellig terug.

Meestal vind ik het vooral lachwekkend, maar één uitzending is mij als tragisch dieptepunt bijgebleven. Eén van de ‘ervaren consulenten’ kreeg allerlei boodschappen door als hij met zijn hand over een papier wreef en daar af en toe wat aanwijzingen bijkrabbelde. De vrouw die hij aan de lijn kreeg, die al tamelijk labiel overkwam, maakte zich grote zorgen over de mogelijkheid dat haar man voor de derde keer naar Afghanistan of Irak zou moeten. Na enig wrijven en gepeins was de conclusie dat helaas manlief opnieuw uitgezonden zou worden, ‘maar dat was voor een goede zaak’. Voorzover de vrouw nog niet in tranen was, had onze consulent dat nu echt voor elkaar, maar hij bleef gezellig doorkeuvelen over onze plicht om overal vrede te stichten.

Voor dat soort mensen is een uitzendverbod eigenlijk niet genoeg, maar het is tenminste een noodzakelijke eerste stap.

Eén antwoord op “Astrologie is een vak!”

  1. Ik moet toegeven dat ik over dit bericht vooral erg gelachen heb. Al die helderzienden bij elkaar, en nog hebben ze niet in de gaten dat er een spion aanwezig is…

Reacties zijn gesloten.