Aftellen

Maar al te goed herinner ik me nog de teleurstelling van november 2004, toen Amerika de wereld trakteerde op nog vier jaar Bush. Eerlijk gezegd werd dat vooral ingegeven door de diepe wens om van George W. af te komen, meer dan door echt enthousiasme over John Kerry. Mijn verdriet zal dan ook onnoemelijk veel groter zijn mocht Barack Obama het against all odds toch niet redden. Ik ben reuze optimistisch, maar ja… (hier naar believen een spreekwoord invullen dat uitdrukt dat je nooit te vroeg moet juichen).

Eigenlijk staan alle signalen op groen: Electoral vote geeft Obama 364 kiesmannen, Real clear politics houdt het op 353 (zonder toss-ups) en Rasmussen gaat voor 313. Het blijft wonderlijk te zien in hoeveel zeker gewaande red states McCain nauwelijks voorligt of Obama zelfs een brutale voorsprong heeft genomen.

Zou mijn wens uit 2004 dan toch uit gaan komen? Nog twee dagen in de zenuwen en dan zullen we het weten! Ik zit nog wel met een klein dilemma. In het kader van mijn kleine bijdrage aan de campagne heb ik twee T-shirts gekocht: een met ‘OBAMA 08’ en een ander met ‘Yes we can’. Zou het nou geluk brengen om die de komende dagen te dragen of juist niet?