Spoeddebat

Morgen is er op verzoek van SP en D66 een spoeddebat (nou ja spoed…) over de gevolgen van de kredietcrisis voor Noord-Holland. Zoals inmiddels algemeen bekend zal zijn, had onze provincie een bedrag van 78 miljoen bij Landsbanki in IJsland gestald. Het debat zal gaan over de vraag wat we wel en niet hebben geweten of hadden kunnen weten, of het geld is weggezet binnen onze eigen regels en de landelijke wetgeving en hoe groot de kans is dat we nog iets van het geld terug zullen zien.

Ik zal hier niet vooruit lopen op mijn inbreng morgen, want het debat hoort in de Staten gevoerd te worden. De belangstelling van de media is in elk geval groot. Ons eigen RTV Noord-Holland stuurt een stevige ploeg en ook enkele landelijke media kondigen hun komst aan. Nog maar even schaven aan mijn tekst dus…

8 antwoorden op “Spoeddebat”

 1. Sterkte met het debat vandaag. Het zal een lastige klus worden voor Hooijmaijers om dit uit te leggen (als de berichten in de krant kloppen). Ik ben heel blij dat wij in HHW geen gelden in IJsland hadden staan.

 2. Hoi Harmen,
  Ben benieuwd naar je tekst. Ik begrijp inmiddels uit de pers dat Hooijmaijers mag blijven zitten en snap daar als betrokken buitenstaander eigenlijk geen snars van – zeker na lezing van het venijnige opiniestuk vanochtend in de Volkskrant. Of het handelen van de provincie conform de wet was lijkt me een belangrijk, maar niet het enige criterium.
  Als ik zo op de website van het Noordhollands Dagblad kijk, heb ik niet de indruk dat er veel begrip bestaat voor de besluitvorming in PS.
  Groet,
  Ewoud

 3. Hoi Harmen,
  Jammer dat jij je zo slecht voorbereid hebt. Want als je alle stukken had gelezen in Binnenlands Bestuur, had je waarschijnlijk een andere mening gehad. Kijk vooral in het stuk van 10 mei j.l. Dat je ons kwalijk neemt niet te mogen spreken namens de burgers in Noord-Holland is mij nu wel duidelijk. Want jij spreekt waarschijnlijk alleen namens jouw kiezers binnen grachtengordel van Amsterdam, die graag groen willen denken…. Kijk maar naar de uitslag van de verkiezingen!
  Groetjes
  Bert Putters, SP

 4. Hoi Bert,
  Dus als je het standpunt van de SP niet steunt, ben je slecht voorbereid? Dan geldt dat vast niet alleen voor mij, gezien het verloop van het debat in de Staten.
  Verder denk ik inderdaad dat de SP niet het alleenrecht zou kunnen claimen om namens dé Noord-Hollandse burgers te spreken. Kijk maar naar de uitslag van de verkiezingen!

 5. Uit het Amstelveens Nieuwsblad:
  AMSTELVEEN – Wethouder Frans Hellendall (VVD, financiën) blijft aan als wethouder en wordt zodoende niet verantwoordelijk gehouden voor het mogelijke verlies van 14,9 miljoen euro bij Landsbanki (IJsland). De liberaal overleefde gisterenavond in de raadsvergadering een motie van wantrouwen, die werd ingediend door oppositiepartij GroenLinks.
  Vergelijk het volgende:
  Gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) maakt als eerstverantwoordelijk politiek verantwoordelijke 80 miljoen tot 100 miljoen euro kwijt en mag gewoon blijven zitten. GroenLinks Noord-Holland steunde namelijk de door de SP ingediende motie van wantrouwen niet. Als je in het college zit, vind je blijkbaar alles goed en/of moet je blijkbaar alles slikken.

 6. Beste Harmen,
  Het gaat niet om de burgers die SP hebben gestemd, maar om de publieke opinie en die stond op de schaal van 83% weg en slechts 17% blijven bij 3000 stemmers totaal bij HDC Media!Dus Dago sprak namens de meerderheid van de burgers in Noord-Holland. Was het een referendum geweest, dan was hij allang weggeweest.

 7. Gewaagde uitspraak, Bert. Je trekt de burgers van NH gelijk aan de stemmers bij HDC Media. Ten eerste heeft NH veel meer stemgerechtigden dan 3000.
  Ten tweede ben ik benieuwd of de SP statenfractie dan alle poll-uitkomsten met een overweldigende meerderheid bij HDC Media gaat vertalen in een motie.

 8. Wat een totale onzin…… Maar het geeft gelukkig aan dat de SP zich puur baseert op onderzoekjes en polls, niet op feiten of ideologie, misschien moet je een poll op je blog openen, wat daar uitkomt is de waarheid voor de SP………

Reacties zijn gesloten.