Van het Gooi tot de Kop en de Purmer

Afgelopen woensdag waren we op uitnodiging van de commissie Bloemendalerpolder met een aantal Statenfracties op bezoek in Muiden. Voor wie het niet weet: in de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden moeten in de komende jaren vele honderden woningen gebouwd gaan worden. Voor de provincie is dit een belangrijk project en om die reden wordt er de nodige druk op gezet. Naar het gevoel van Muiden en Weesp gaat dit allemaal wat te snel en zij hadden ons ook nog enige wensen mee te geven op het terrein van bijv. sociale woningbouw, infrastructuur of natuur. We hebben goed geluisterd en gaan kijken wat er in deze fase nog te doen valt.

Op donderdag was ik eerst met mijn collega-fractievoorzitters van de coalitie op bezoek bij het college van B&W van Den Helder. Na een korte presentatie op het stadhuis, ligt grotendeels aan mij hoor – dat ik slechts met de grootste moeite kon vinden – kregen we een korte tour door de stad en besloten we ons overleg op Willemsoord. Aan ambities bepaald geen gebrek, zo kon ik horen en naderhand ook in de diverse brochures en plannen lezen. Maar begin ik al oud en cynisch te worden als ik daar enige reserve bij heb, gezien onze ervaringen met Den Helder tot nu toe? Maar even goed wil ik mij graag inzetten voor deze plannen, want ze spreken me wel aan en ik hoop vurig dat het wat wordt met deze marinestad.

Op dezelfde avond tufte ik door naar Den Oever, waar ik verwachtte in het projectbureau van het Wieringerrandmeer de uitkomsten te horen van de verkeersstudie. Voornaamste punt daarbij is de middendoorgang van het toekomstige meer: een pontje, een fietsbrug of zelfs een autobrug? Er bleek echter een wisseling in het programma te zijn en bij mijn aankomst was de (hevige) discussie over de verkeersstudie al voorbij. In plaats daarvan belandde ik – minstens zo interessant – in een bijeenkomst van de klankbordgroep en kreeg ik vers van de pers de laatste informatie over wijzigingen in de plannen voor natuurontwikkeling, de procedures rondom bestemmingsplan en milieurapportage en de integrale planning. Door projectleider Fred Leurink werd ik bovendien bijgepraat over de verkeersstudie. Al met al een hele nuttige avond.

Zaterdag was het tijd voor de Provinciale Ledenvergadering, gehouden in Purmerend. Of het nu kwam door de werkzaamheden tussen Zaanstad en Purmerend of door de intocht van Sinterklaas, de opkomst was zelfs voor dit soort bijeenkomsten mager. Ik heb met name uitgebreid stilgestaan bij de kredietcrisis en de gevolgen voor Noord-Holland (Landsbanki). Daarnaast kwam de net vastgestelde begroting aan de orde en heb ik de leden bijgepraat over actuele politieke ontwikkelingen (zoals de wisseling van gedeputeerde). ’s Middags was er een geanimeerd discussie over ’toekomstbestendige’ afdelingen, het werven en activeren van nieuwe leden en alvast nadenken over de raadsverkiezingen van 2010. Want voor je het weet is het alweer zover…

Eén antwoord op “Van het Gooi tot de Kop en de Purmer”

  1. “We hebben goed geluisterd en gaan kijken wat er in deze fase nog te doen valt.” Ik ben zeer benieuwd, of loopt GL weer volgzaam achter Ton Hooijmaijers aan.

Reacties zijn gesloten.