GroenLinks is volwassen

Normaal gesproken ben ik een trouwe congresbezoeker. Weliswaar ben ik te jong om alle GroenLinks congressen te hebben meegemaakt, maar sinds Zwolle (januari 1998) heb ik volgens mijn eigen administratie ze allemaal bezocht, op één na. Daar is sinds zaterdag nog één bijgekomen en het toeval wil dat het de tweede keer een congres in Tilburg betrof, zodat ik nog steeds 013 niet van binnen heb gezien. De reden was overigens dat ik een weekendje met vrienden heerlijk heb uitgewaaid op Texel, ook niet verkeerd.

Gelukkig heb ik dankzij de planeet heel wat reacties tijdens en na het congres meegekregen. Omdat ik de nieuwe tekst nog niet heb gezien, vind ik het lastig om te beoordelen of een flets programma kleur heeft gekregen, of dat het eigenlijk nog steeds niet geweldig is. Voorlopig constateer ik maar dat het een constructief congres is geweest in de goede partijtraditie en dat we de boel mooi bij elkaar houden, van Kritisch GroenLinks tot en met links-liberaal. 

Bovendien was ik blij met het bericht dat als voornaamste nieuws uit het congres alle media haalde: GroenLinks is klaar om te regeren. Zoals dat hoort bij een volwassen partij en in navolging van vele groene zusterpartijen in West- en Oost-Europa. Dat we moeten regeren vond ik al een tijdje… maar laat ik niet zuur zijn en blij zijn dat onze partijleider dit nu zo duidelijk uitspreekt. Op naar 2011!

2 antwoorden op “GroenLinks is volwassen”

 1. Harmen,
  Je werd wel genoemd tijdens het congres hoewel je niet aanwezig was inclusief applaus!!.
  Je werd zonder stemming benoemd tot de kascommissie partijbestuur vanuit de partijraad.
  Lijkt mij een bijzondere functie. waarbij je veel inzicht moet hebben in de financien.
  Gefeliciteerd met deze functie.
  Het was verder een heel ontspannen congres in Tilburg. Het beginselprogramma is wel drastisch aangepast met de amendementen die soms tegen het pré advies van het partijbestuur zijn aangenomen. Te ingewikkeld om zo uit te leggen.
  Ik vond het een gezellige dag in Tilburg.
  Succes in de provincie
  Joris

 2. Kijk aan, beroemd worden en applaus krijgen zonder er iets voor te doen 🙂

Reacties zijn gesloten.