Lekker gelopen

Egmond
Vanochtend heb ik al hardlopend genoten van strand en duinen bij Egmond, wat is het daar toch mooi! Voor mij de eerste dat ik meedeed, aan de kwart marathon om precies te zijn. Na een trage start met veel lopers door smalle straten (ik vrees dat ik daar wat kostbare minuten heb verloren…) een pittig stuk over het strand. Alhoewel, pittig: de tegenwind viel erg mee en het zand was goed stevig om op te lopen. Ook de kou was goed te doen, ik begon het na een tijd haast warm te krijgen en was blij dat ik mijn handschoenen thuis had gelaten. Na een steile klim door het zand volgde een fraaie tocht door het PWN duingebied, waar ik ook goed op tempo kwam. Zo was mijn tweede helft zo’n vijf minuten sneller dan de eerste helft.

Al met al een acceptabele eindtijd van 57:33 (gemiddelde snelheid 10,999 km/h). Gelukkig heb ik het slappe excuus dat het trainen er wat bij in was geschoten door alle nieuwjaarsborrels… Maar hoe dan ook, dat moet volgend jaar wel onder de 55 minuten! Het grote voordeel is dat ik nu het parcours beter ken en ik zal zorgen dat ik wat ruimer op tijd ben, zodat ik vooraan in het vak kan starten en het aantal mensen om in te halen een stuk minder is.

In elk geval heb ik de smaak te pakken. Wie mij in actie wil zien, kan op 14 maart terecht in Den Haag of op 19 april in Hilversum, beide keren een afstand van 10 km.

Eén antwoord op “Lekker gelopen”

 1. Dag Harmen,
  Proficiat met je prestatie tijdens het lopen.
  Ben je tijden het lopen ook aan het campagne voeren voor Bas en GroenLinks jasje ?
  Vorige week kwam ik je in een ’training’ lopend in Utrecht tegen net na het verkiezingsdebat.
  Kom je op 19 april aanmoedigen in Hilversum
  Groetjes

Reacties zijn gesloten.