Wijze heren kiezen ook voor GV4

Vandaag precies een jaar geleden besloot een grote meerderheid van de Staten (inclusief GroenLinks) dat een fusie van Bussum, Naarden, Muiden en Weesp de beste oplossing is voor de bestuurlijke samenwerking in de Gooi&Vechtstreek. Hier was heel wat debat – ook intern – aan vooraf gegaan, omdat met name Bussum van deze herindeling geen voorstander was en is.

De staatssecretaris durfde het voorstel van Noord-Holland niet zomaar over te nemen en aan de Tweede Kamer voor te leggen. Zij stelde een commissie van drie wijze heren in om haar van advies te dienen. Afgelopen vrijdag kwam dit advies naar buiten en daarin wordt bevestigd dat de GV4 (afkorting voor de fusie van de genoemde vier gemeenten) de beste oplossing is. Ook geeft de commissie aan dat Noord-Holland de procedure correct heeft doorlopen. Bijleveld heeft daarop laten weten dat zij dit voorstel ook aan de Tweede Kamer zal gaan doen.

Het is prettig om te horen dat we als provincie ons werk goed gedaan hebben. Ik ben er ook van overtuigd dat we voor de beste variant met de meeste toekomstmuziek hebben gekozen. Het is nu te hopen dat alle gemeenten ook willen meewerken aan de oplossing die gekozen is. De eerste reacties uit Bussum zijn nog negatief, maar wie weet zit ook daar beweging in.

Eén antwoord op “Wijze heren kiezen ook voor GV4”

  1. Opvallend is dat die drie “wijze” heren niet in de gaten hebben dat de provincie in strijd met het collegeprogramma handelt. Zo wijs zijn ze blijkbaar toch niet.
    De SP vindt deze fusie een onzalig plan en vindt dat als de hoge heren dit er toch koste wat kost door willen drukken, de inwoners de kans moeten krijgen in een officieel referendum ja of nee te zeggen.

Reacties zijn gesloten.