The Hunter

Bij zijn overgang naar Madrid werden nogal wat vraagtekens gezet. Leuk al die doelpunten in de Mickey Mouse competitie, maar de Primera Division is toch wel even wat anders. Zou hij het wel redden met al die gelauwerde concurrenten? Nog los van het feit dat er alweer een Nederlander aan het toch al niet geringe aantal in Madrileense dienst werd toegevoegd. Oud-ploeggenoot Albert Luque – u weet wel, de linkerspits die zo’n onvergetelijke indruk in Amsterdam achterliet – sprak zijn twijfels uit.

De eerste weken waren niet makkelijk, overigens was dat net zo toen hij van Heerenveen naar Amsterdam ging. AT5 papegaaide sportkrant AS na dat hij alweer weg zou willen uit Madrid, wat al gauw een onzinbericht bleek. Maar hij kwam, zag en overwon. Na zijn eerste goal tegen Sporting Gijon vlogen de doelpunten er weer ouderwets in. Deze goal tegen Atletico Madrid mag er wezen:


Vanavond hielp hij met twee goals Real Madrid langs Almería. Iedere 98 minuten een doelpunt, zo rekenen de statistiekliefhebbers ons voor, daarmee de meest effectieve speler van Real. Ook in Spanje weten ze het nu: Klaas Jan Huntelaar, fenomeen.