Een lange dag

Het was nog maar mijn tweede werkdag en ik werd al geconfronteerd met een treinstoring. Na het eten van een ongezonde snack, het lezen van een boekje en de Sportweek en onbestemd heen en weer lopen was alweer anderhalf uur voorbij. De mededeling dat er nauwelijks treinen reden vanwege storingen op het spoor en logistieke problemen, maar elke vertrekkende trein speciaal aangekondigd zou worden, had al vele malen geklonken. Gratis koffie en thee als compensatie voor het ongemak was op alle verkooppunten verkrijgbaar. Onwillekeurig begon ik al te denken aan de grote storing van vier jaar geleden, toen verschillende reizigers in Utrecht strandden en daar moesten overnachten.

Raadzaal Zo dramatisch (romantisch?) werd het dit keer niet. Nadat ik diverse mogelijkheden had laten lopen Geldermalsen te gaan ontdekken, kon ik iets na zevenen in de intercity naar Den Helder stappen, die met vijf minuten vertraging vertrok. Op station Sloterdijk twijfelde ik nog even of ik niet uit zou stappen en naar huis zou fietsen. Maar nee, het doel Alkmaar moest en zou bereikt worden. Rond half negen was ik uiteindelijk in de fraaie raadzaal om daar de maandelijkse vergadering bij te wonen.

Wat had jij dan in Alkmaar te zoeken? De reden is dat ik voorzitter ben van de commissie die adviseert over de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van 2010. Daarom wilde ik wel eens sfeer proeven, een beetje bekend raken met de onderwerpen die in de stad spelen en uiteraard ook de GroenLinks wethouder en raadsleden in actie zien. Ik heb me in elk geval prima vermaakt. Twittergewijs is de vergadering als volgt samen te vatten (in omgekeerde chronologische volgorde):

 1. kort voor het einde weggegaan om nog beetje op tijd thuis te zijn 
 2. mooi eeuwig weerkerend lokaal onderwerp: jongerenhuisvesting
 3. ook in alkmaar houden ze van schorsen
 4. sociaal cultureel werk: cda en cu missen religieuze organisaties, groenlinks de migranten
 5. verkoop nuon: cda, d66, lk, opa en vvd voor, pvda, sp, gl en la tegen
 6. aangekomen in alkmaar, nu snel naar de raadsvergadering

2 antwoorden op “Een lange dag”

 1. Heb je dan nog kunnen genieten van de bespreking van onze fraaie GLmotie tegen bomenkap en onze aanvulling op de motie over herplant van bomen?
  groet,
  Feiko

 2. Hoi Feiko,
  Die van GroenLinks heb ik inderdaad nog net mee kunnen maken. De bomen zijn gered! Maar bij de discussie over de andere bomenmotie was ik net weg…
  Groet,
  Harmen

Reacties zijn gesloten.