Geert gaat Europa in, oh nee het is Barry

Zelf had ik mijn kaarten op Hero Brinkman gezet, maar de almachtige partijleider besloot Barry Madlener de Europese woestijn in te sturen. Geert is wel zo aardig om zich op te werpen als lijstduwer, maar hij gaat absoluut niet naar Brussel: "Als ik word verkozen met voorkeursstemmen, dan ga ik die zetel niet innemen.
Ik sta erop om meer stemmen te trekken." Dat het maar even duidelijk is. Als het interview met De Telegraaf een voorbode is van de rolverdeling tussen de lijsttrekker en de lijstduwer, heb ik nu al diep medelijden met onze Barry.

Het in de eeuwigheid blokkeren van Turkse toetreding wordt de ultieme missie, anders zouden 150 miljoen moslims straks bepalen hoe het in Nederland toegaat. Apart dat de PVV niet lijkt te weten hoe de stemprocedures in Raad en Parlement verlopen en dat er tegen die tijd waarschijnlijk zo’n 30 andere lidstaten zijn die ook iets te zeggen hebben.

In hetzelfde interview maakt de PVV bekend Europa, behalve de interne markt en de euro (!), eigenlijk maar niks te vinden. Ook vinden de heren het lastig in zo’n groot parlement met een klein clubje PVV’ers de Nederlandse belangen te verdedigen. Het zou zomaar kunnen dat de PVV zich aansluit bij de UEN, waarin allemaal nationalistische en conservatieve partijen even hard bezig zijn hun nationale belang te verdedigen. Maar goed, if you can’t beat them, join them. Is weer eens wat anders dan weglopen…