Uitgevast

Het is weer Pasen. Voor sommigen het moment om te vieren dat de Heer waarlijk is opgestaan, voor anderen een lekker lang vrij weekend. Misschien waag ik me ooit nog aan een blogje over de betekenis die Pasen voor mij heeft. Ik zal dan in elk geval proberen dat wat genuanceerder te doen dan de paar regels die ik een tijdje terug over Kerst schreef.

In elk geval betekent Pasen dat de vastentijd voorbij is en ik mij weer aan de geneugten des levens kan laven. Maar Harmen, heb je dan niks geleerd? Zeker wel. Allereerst dat het eigenlijk heel goed te doen blijkt om een aantal dingen te laten. Ten tweede dat het leuk is om met anderen over vasten te discussiëren en zo ook mijn eigen ‘principes’ tegen het licht te houden. Ten derde dat ik me er prettig en gezond bij voel. Ten slotte dat ik, ook nu het geen verboden middelen meer zijn, het nuttigen van alcohol, koekjes en snoep best wat kan matigen.

2 antwoorden op “Uitgevast”

 1. Hallo beste leergroep docent 😛
  Ook aan het bloggen zie ik 😛 dat doen wel veel Groen Linksers he! Ken je toevallig Michel Klijmij? Gemeenteraadslid Gouda, waar ik woon.
  Groetjes,
  Tomas, leergroep 2

 2. Ja, het is verslavend, twitteren trouwens ook 🙂 Michel ken ik zeker, drijvende kracht achter planeetgroenlinks, verzameling van alle GroenLinks blogs.
  Groet, tot morgen,
  Harmen

Reacties zijn gesloten.