Stemmen!

In tegenstelling tot wat veel Nederlanders schijnen te doen, zap ik straks juist naar een programma over Europa. Door allerlei vergaderingen en andere verplichtingen nog weinig tijd gehad om de campagne te volgen, dus die schade kan ik vanavond inhalen. Hoe dan ook heb ik veel respect voor de lijsttrekkers, die tegen de stroom en karige belangstelling in, onvermoeibaar hun boodschap blijven brengen. Het heeft mij tegelijk weer bevestigd in de overtuiging dat een politieke loopbaan in Europa mij niet erg kan bekoren (welke ambitie ik wel heb zal ik op een geschikt moment aan dit weblog toevertrouwen). Ik zou ongeschikt zijn voor een positie in een kleine fractie, namens een klein land, in zo’n massaal parlement, waarbij je ook nog eens niet rechtstreeks een regering of bestuur kan controleren.

Zin in Europa!

Het zal geen verrassing zijn op welke partij ik morgen ga stemmen: uiteraard wordt het GroenLinks. Ook de bevlogen woorden van Boris van der Ham die ik vanmiddag in Utrecht hoorde bij een debat van de Utrechtse studievereniging Perikles zullen daarin geen verandering brengen.

Wel zit ik met het traditionele dilemma dat ik als politiek-correcte jongeman wel vaker tegenkom: stem ik volgens gewoonte op de eerste vrouw, Judith Sargentini of toch op mijn persoonlijke favoriet en nummer twee Bas Eickhout? Ik heb nog tot morgenochtend 8.00 om mijn keuze te maken. U begrijpt: advies (graag onderbouwd) van harte welkom!

4 antwoorden op “Stemmen!”

  1. Ik stem altijd op de eerste man op een lijst. Niet als masculinist, maar omdat je op die manier evenredeige vertegenwoordiging krijgt (als iedereen dat zou doen). Niet dat ik niet door een vrouw vertegenwoordigd zou kunnen worden, maar als tegenwicht tegen het politiek correcte op de eerste vrouw stemmen.

  2. Als je zou stemmen op een partij die structureel te weinig vrouwen op verkiesbare plekken zet zou je op een vrouw moeten stemmen. Maar de partij van jouw keuze is erin geslaagd om een evenwichtig samengestelde lijst te maken. Dus kun je met een gerust gemoed je hart volgen.

  3. Ik stem altijd gewoon op mijn favoriet en dat kán een vrouw zijn, maar dat hoeft niet.

Reacties zijn gesloten.