Het politieke seizoen

Als ik het goed heb onthouden, gaat het vanaf vandaag weer beginnen. Na alle hectiek van juni en juli was ik wel toe aan vakantie (pardon, reces), maar het zijn nu wel weer genoeg weken zonder politiek geweest. Ik ben uiteraard vooral benieuwd hoe de drie nieuwe gedeputeerden het zullen gaan doen.

Het belooft een druk politiek jaar te worden, bijvoorbeeld in mijn eigen portefeuille. Begin volgend jaar moet de structuurvisie Noord-Holland gereed zijn en het openbaar vervoer in de Gooi&Vechtstreek gaat aanbesteed worden. Er zal binnenkort  een stevige discussie losbarsten over de manier waarop we de kortingen die het Rijk gaat doorvoeren, in onze begroting kunnen opvangen. Ook moeten de aanbevelingen van de onderzoekscommissie provinciale kasgelden uitgevoerd gaan worden.

Let the games begin!