Langzame aanloop

Hoewel het politieke seizoen officieel alweer is begonnen, merk ik daar in de praktijk niet zoveel van. De hoeveelheid provinciale post neemt weliswaar toe, evenals het aantal mails met een provinciaal karakter, maar verder is het nog rustig. Vandaar dat ik de afgelopen week benut heb om zelf weer in het politieke ritme te komen.

Zo heb ik donderdag en vrijdag bijgepraat met onze nieuwe VVD-gedeputeerden Elisabeth Post en Laila Driessen, die het allebei zichtbaar naar hun zin hebben in hun nieuwe functie. Ik was blij om te horen dat niet de hele vakantie opgegaan is aan het lezen van (overdrachts)dossiers, maar dat zij er ook nog even tussenuit zijn geweest. Vrijdag had ik bovendien – voor het eerst als voorzitter – een vergadering van de klankbordgroep nieuwe begroting. We gingen redelijk vlot door de agenda heen en we lijken redelijk op schema te liggen met het herschrijven.

Maandag staat een werkbezoek aan de natuurbeheerders in het Gooi op het programma en ’s avonds fractie. Dan kan ik met recht zeggen dat we weer begonnen zijn…