Gebrek aan motivatie

Pfff… ik moet er weer even inkomen geloof ik. Mijn hoofd staat op dit moment niet echt naar vergaderen en dat merkte ik gisteren ook. Eerst de commissie ROV, waar ik overigens niet zoveel hoefde te doen, omdat Klaas de meeste onderwerpen voor zijn rekening nam. We presenteerden als Werkgroep Wonen ons rapport over woningbouw en doorstroming. Werd redelijk positief ontvangen, al moeten we afwachten hoe er in de Staten op wordt gereageerd. Nog een kort vinnig debatje met Peter Visser (PvdA), over de vraag of er nou wel echt van een woningtekort sprake is. “Want als je wilt kun je bij wijze van spreken morgen in Amsterdam-Noord of Zuidoost terecht?” Ik probeerde genuanceerd uit te leggen dat we ook hebben gekeken naar kwaliteit, dus mensen die graag groter of beter willen wonen, dat je daar ook iets aan moet doen. Want uiteindelijk geeft die doorstroming ook weer ruimte voor jongeren en starters die nu lang op een wachtlijst staan. Maar het klonk blijkbaar als een pleidooi om overal maar te gaan bouwen…

Kon niet de hele vergadering uitzitten, omdat ik ’s middags op de VU naar een lezing ging (door mijzelf georganiseerd, dus kan je moeilijk wegblijven). Boeiende presentatie van Jim Caporaso over burgerschap en bijbehorende rechten in de Europese Unie. Na afloop nog wat nagepraat bij de traditionele borrel.

’s Avonds commissie WVV, die zoals gebruikelijk weer inefficiënt en langdradig was. Na verloop van tijd slaat dan altijd de meligheid toe: met Bart naast mij en Evert van den Hout (CDA) en Leo Cornelissen (D66) aan de overkant heel wat teksten, blikken en signalen uitgewisseld. Om 22.45 sloten we af, toen mijn onderwerpen nog niet aan bod waren geweest. Sparen we op voor volgende week. Als iemand mij voor die tijd nog dringende zaken te melden heeft over de kwaliteit van de oevers langs het Noord-Hollands kanaal, hoor ik het graag. Nemen we mee!

Eén antwoord op “Gebrek aan motivatie”

Reacties zijn gesloten.