Panama

Zaterdag samen met Wessel bijna 1800 kranten bezorgd in de Kolenkit. We zijn inmiddels uitstekend op elkaar ingespeeld, dus dat ging in minder dan twee uur. Vanmiddag zelf nog eens een goede 600 rondgebracht. Je komt daarbij overigens nogal wat hopeloze brievenbussen tegen. Te hoog, zodat je je arm moet strekken, terwijl je met de andere hand probeert het klepje open te houden en tegelijk de stapel kranten niet op de grond te laten vallen. Of die vervelende borstels ervoor, zodat je de krant dubbel moet vouwen en stevig door moet duwen.

’s Middags zoals eerder aangekondigd de fractiedag, waarop nogal wat te bespreken viel in korte tijd. Hoe we het vertrek van Ria precies gaan opvangen, moet nog verder besproken worden. Vooral ging het over het verslag van de functioneringscommissie. Belangrijkste conclusie is dat we meer zichtbaar naar buiten toe moeten worden. Qua inhoud en politiek-strategisch opereren zit het wel goed, maar geen Noord-Hollandse burger die het weet of er wakker van ligt. Betekent ook dat we over de onderlinge taakverdeling nog eens goed moeten nadenken, ook om de verschillende talenten goed te benutten. ’s Avonds erg gezellig diner, waarbij de wijn en de port mij goed gesmaakt hebben. We eindigden met de laatste enthousiastelingen (Johan!) in Panama, waardoor ik weer eens ouderwets laat thuis was.

De fractievergadering vanavond (zonder Ria en Klaas, dat scheelt al gauw een half uur) werd in vlot tempo afgewerkt. De laatste Statenvergaderingen waren blijkbaar naar ieders tevredenheid verlopen. Mijn enige punt voor 6 december is het Wieringerrandmeer: ik mag onze twijfels over het Wieringerrandmeer proberen op een nette manier te verwoorden. Diezelfde dag krijgt ook de LPF weer een Statenlid: nadat Bas Admiraal al maanden geleden was weggegaan, is nu toch iemand gevonden die het stokje wil overnemen. We zullen zien of het nog wat wordt met die partij…