Gluren over de rand

Vanochtend in alle vroegte uit Boxmeer vertrokken om nog op tijd in Haarlem te kunnen zijn. Want gisteravond in Nijmegen gestrand, waar op een gegeven moment helaas geen treinen meer naar Amsterdam gaan. Tot Haarlem ging alles goed, maar toen kreeg de bus panne en de nieuwe bus moest meer dan vijf minuten voor de brug over het Spaarne wachten. Uiteindelijk 10.10 bij het overleg met een jongedame van het IPO, over de werkwijze van ‘onze’ delegatie en de contacten met het secretariaat. Eerlijk gezegd zijn we een erg onzichtbaar opererende delegatie en leeft het IPO ook niet erg in de Staten. Maar wie weet wordt dat de komende jaren beter. In elk geval ligt er straks een evaluatie!!!

Nog even snel in het (nieuwe tijdelijke) fractiekantoor de stukken over het Wieringerrandmeer opgezocht, want in mijn haast had ik alles bij me, behalve dat wat ik nodig had voor mijn onderwerp in de Staten. Eerst werd George Talens beëdigd als nieuw Statenlid namens de LPF (of één van de fortuynistische afsplitsingen, zou ik niet met zekerheid durven zeggen). Daarna mondelinge vragen: leren over duurzame ontwikkeling, de motorcrossers en de nieuwbouw van het provinciehuis. Toen was het tijd voor het meer der meren. Zoals ik al een paar keer op dit weblog aangegeven heb, zijn wij kritisch voorstander van dit project en krijgen GS nog het voordeel van de twijfel. Maar in de komende maanden moet wel snel duidelijk worden wat het voor wie gaat kosten en op welke manier Lago Wirense de plannen gaat aanpassen. Met Johan Bruins Slot (CDA) was ik het eens dat ook Wieringen en Wieringermeer zelf wat openlijker enthousiasme moeten gaan tonen. Anders hoeft het van mij niet meer zo nodig.

Na het diner (cateraar nr. 2 waarvan ik de naam vergeten ben, vond het wel beter dan de vorige) was het tijd voor de streekplanherziening Noord-Holland Zuid. Allerlei locaties zijn aangewezen als zoekgebied voor waterberging en met name CDA en VVD proberen er zoveel mogelijk te schrappen. Onder het mom van fijnmazige oplossingen: uitdiepen en verbreden van sloten bijvoorbeeld. Maar daarmee kom je er niet, dus een paar locaties blijven sowieso nodig. Als enige in de Staten stemden wij – op advies van Klaas – tegen een vage motie van CDA en VVD over financiële consequenties van waterberging voor de grondgebruikers. We snapten gewoon niet wat er stond. Wat natuurlijk wel de vraag oproept: zijn zij nou zo slim, of zijn wij nou zo dom?

4 antwoorden op “Gluren over de rand”

  1. hmm,het is maar slecht geregeld met het ov in deze provincie lijkt het..tijd voor politieke maatregelen?

  2. Wieringermeerders en Wieringers enthousiast reageren?? Never nooit! Ben zelf een oud Wieringermeerster. Ben blij dat ik er niet meer woon! 😀

  3. De gemeenteraad van Wieringen heeft inmiddels tegen gestemd (8 tegen 5) dus het hangt aan een zijden draad. Mogelijk nu verder zonder hen of de hele boel afblazen. Optie 3 is helemaal opnieuw beginnen. We wachten maar even af.

Reacties zijn gesloten.