Afscheid

De Statenvergadering van maandag was voor mijn gevoel snel voorbij. Had er misschien ook mee te maken dat ik lang niet alles actief gevolg heb. Hoe oncollegiaal ook misschien, maar zorg en cultuur kunnen mij nu eenmaal wat minder boeien. De betogen zijn vaak lang en erg detaillistisch en bovendien is er een groot gebrek aan echte politieke tegenstellingen. In de marge van de vergadering met een aantal collega’s van WVV overlegd hoe we onze vergaderingen kunnen verbeteren (zie ook mijn ergernis van vorige week donderdag). Conclusies liggen eigenlijk voor de hand, nu nog uitvoeren.

Aan het eind van de middag hebben we afscheid genomen van Marleen Barth (fractievoorzitter PvdA) en Henry Meijdam (gedeputeerde RO en financiën). Kort daarvoor was Ton Hooijmaijers gekozen als opvolger van Meijdam: ik wens hem veel succes. Al met al waren we mooi op tijd klaar en hadden we ook rustig de tijd om de kwaliteit van de derde cateraar te beoordelen. Heb begrepen dat dit ook de cateraar is die ook door de commissaris van de Koninging wordt ingehuurd als hij gasten heeft. Wat mij betreft ook de beste van de drie.

P.S. Volgens mij ben ik vorige week vergeten te melden dat ik binnenkort samen met Sascha van den Brakel (PvdA) te zien ben op de midden- of achterpagina van alle huis-aan-huis kranten in Noord-Holland. In de Statenzaal is een artistiek verantwoorde foto gemaakt en kort daarvoor waren we allebei geïnterviewd over het Wieringerrandmeer.