Het wonderkind

Gisteren geïnterviewd over de perikelen rond de Jaagweg en vandaag dan kunnen horen wat Radio Noord-Holland ervan gemaakt heeft. Ik schreef daarover: “Met name de vraag of GroenLinks dit met opzet had gedaan – het zo moeilijk maken dat het toch niet voor elkaar komt – vond ik wel gevat.” Inderdaad was de conclusie van Elisabeth van den Hoogen dat GroenLinks zoveel voorwaarden had gesteld dat het terrein er alsnog niet zou komen en dat wij daarmee het CDA een loer hebben gedraaid. Overigens rekende Johan Bruins Slot in dezelfde uitzending voor dat het wel degelijk te betalen moet zijn.

Het verhaal was sowieso lekker dramatisch aangezet, de coalitie wekenlang in crisis en nu wil Wester-Koggenland helemaal niet meer. Als een soort laatste dorp dat standhoudt tegen de Romeinen. Vooral bij het slot heb ik overigens erg moeten lachen:

Hij wordt terecht het wonderkind van de Provinciale Staten genoemd. Want dit tactische spel lijkt hij glorieus te winnen van het CDA.

Eh… mag het een heel klein beetje minder?

3 antwoorden op “Het wonderkind”

Reacties zijn gesloten.