Jaagweg vervolg

Gedoe om de Jaagweg. Het bericht in het NHD van vorige week bleek te kloppen: Wester-Koggenland heeft geen zin om mee te werken. Wie niet meer precies weet waar dat ook alweer over ging: hier het hele verhaal. Kort gezegd komt het hierop neer: CDA en VVD wilden héél graag een bedrijventerrein bij Berkhout, wij en D66 hadden daar grote moeite mee. Uiteindelijk zijn we akkoord gegaan, met tegelijk het schrappen van veel hectares geplande bedrijventerrein elders en een duurzame, groene inpassing. Wester-Koggenland vindt dat nu te duur en te ingewikkeld worden en wil niet meer meewerken: uiteindelijk is het de gemeente die ene bestemmingsplan moet indienen. Berkhout is Boos zal overigens niet ongelukkig zijn met deze gang van zaken.

Vanochtend Klaas hierover aan de telefoon, omdat we nu ook als fractie moeten bedenken wat we hier verder mee gaan doen. Immers, wat je er verder ook van vindt, ergens zal toch ruimte voor bedrijven gevonden moeten worden in de komende tien jaar. Aan het eind van de middag belde Elisabeth van den Hoogen van Radio Noord-Holland om ons standpunt te horen. Uitgebreid interview, dus ik ben benieuwd welke stukken er voor de uitzending uitgeknipt worden. Met name de vraag of GroenLinks dit met opzet had gedaan – het zo moeilijk maken dat het toch niet voor elkaar komt – vond ik wel gevat. Hoe dan ook, het is een lastige situatie. Na veel gedoe hebben we toch nog een akkoord bereikt over de Jaagweg en de voorwaarden en dan kunnen we straks de discussie opnieuw gaan doen. Voor je het weet komen de Leekerlanden weer in beeld!

Bedacht me vanochtend op de fiets dat ik zomaar zonder paspoort of rijbewijs het huis uit was gegaan (zal me ongetwijfeld de komende tijd nog vaker overkomen…) Prompt komt er van links en rechts een politiebusje. Maar als brave burger heb ik niks te vrezen toch? Morgen toch mijn voorzorgsmaatregelen nemen.

P.S. Vincent van der Voort ook naar de kwartfinale, tegen Barney. Word enorm zenuwachtig van zijn overdreven gehaaste stijl van gooien, maar knap gedaan.