Proost op het nieuwe jaar

Vrijdag was het weer tijd voor de nieuwjaarsreceptie van de provincie. Voor mij de eerste keer dat ik hier naar toe ging en hoewel ik van tevoren was gewaarschuwd dat het redelijk saai zou kunnen zijn, vond ik het eigenlijk best heel gezellig. Veel collega-Statenleden gezien en verder raadsleden, burgemeesters en wethouders uit de hele provincie. De toespraak van de commissaris van de koningin vond ik het wat oppervlakkig en iets aan de lange kant – bovendien ging het wel erg veel over economie. Denk niet dat de aanwezigen (inclusief de pers) schokkende dingen hebben gehoord. Harry Borghouts zou deze gelegenheden toch eens aan moeten grijpen om wat meer uitgesproken standpunten naar voren te brengen. Nu is het wel erg genuanceerd en wat ambtelijk ook. Nieuwe tekstschrijver?

Naar goede gewoonte – net als bij de zomer barbecue – tot het laatst gebleven (toen de catering alles ingepakt en opgeruimd had). Ook Hans Berkhout (D66 en flink gebruind van de vakantie) was niet weg te slaan; we hebben samen ook nog aan Elisabeth van den Hoogen (Radio Noord-Holland) uitgelegd hoe het nou precies gegaan is met de Jaagweg. Blijft uiteraard tussen ons… Na een kort intermezzo op de VU nog (nieuwjaars)geborreld met studievrienden Wessel, Geert, Gerben, Sebas en Neeria (met Sander). Zondag wacht nog de borrel van de afdeling Bos en Lommer en dan zit het er weer even op…