Politieke voelsprieten

Vanochtend met een aantal collega’s uit de Staten en de griffie gepraat over dualisme en hoe dat nu eigenlijk werkt in de praktijk. Heb in elk geval weer eens kwijt gekund dat ik me verbaas over de overspannen verwachtingen die sommigen hadden van deze bestuurlijke verandering. Ineens zouden we echte volksvertegenwoordigers gaan worden, die de Noord-Hollandse burgers en masse zouden gaan opzoeken. Ook zou het bestuur effectiever en slagvaardiger worden omdat de rollen van PS en GS gescheiden werden. Dat valt in de praktijk dus reuze mee. Wel zou de griffie ons nog kunnen helpen door kritischer te zijn op de stukken die ons worden toegestuurd. Aan de ene kant meer schiften wat écht niet belangrijk is om te weten, aan de andere kant terugsturen als nut en doel van behandeling niet duidelijk zijn. Vruchtbare bijeenkomst, naar mijn idee ook voor de medewerkers van de griffie. Vooral ook politiek gevoel is belangrijk en dat kan best lastig zijn. Maar over het geheel vind ik het eigenlijk best goed gaan …

Vanavond bestuursvergadering in Bos en Lommer. Al lang geleden gepland, onwetend van het feit dat op dezelfde avond ook Ajax tegen Auxerre zou spelen. Helaas is het eerder een straf dan een genoegen om Ajax te kijken en gezien de uitslag ben ik ook maar blij dat ik het niet heb hoeven zien. Bart was ook zo vriendelijk om mij via een sms in te peperen dat AZ wel van Auxerre kon winnen (en ook als enige door is in de UEFA Cup trouwens). Met het bestuur teruggeblikt op de ALV – toen zat ik ergens in de Braziliaanse binnenlanden en prompt was het een geslaagde vergadering – en op andere activiteiten van de laatste weken. Met nog een jaar te gaan tot de deelraadsverkiezingen komt nu ook het werk rond programma en kandidaten op gang en denken we na over de campagne. Leuke drukke tijd komt eraan!