Ik neem er nog eentje

Statenvergadering maandag was redelijk vlot voorbij. De agenda was dan ook erg bescheiden en van tevoren was aangekondigd dat er geen avondeten geregeld zou worden (alleen een ‘snack’). Des te meer reden om snel klaar proberen te zijn. Uiteindelijk werd het toch nog half zes. Enige opwinding was er rond de actualisatie van de UNA projecten – een grote pot geld die de provincie een aantal jaren geleden heeft gekregen door verkoop van de energievoorziening – en Hollands Bloementuin, het o zo moeizame bollenproject. Ook een rapport over de werkbelasting van Statenleden zorgde voor wat discussie, vooral omdat de SP weer een kansloze discussie over de hoogte van de vergoeding aanzwengelde.

Na afloop met de fractie richting Ierse pub gegaan, voor een bescheiden maaltijd maar toch vooral voor de drank. Helaas was de initiator van dit alles, Cheryl, eerder die middag ziek geworden en kon zij er niet bij zijn; ook de fractiemedewerkers zaten al in de trein naar huis. Uiteraard was ik het aan mijn stand verplicht tot het laatst te blijven (imago!), samen met Klaas en Rosina. Gezellige avond, om het met een cliché te zeggen: moeten we vaker doen.