Voetstappen in de sneeuw

Vanavond de eerste aflevering gehad van wat officieel een consultatieronde heet over de Extra Investeringsimpuls. Het niet onaardige aantal van 13 insprekers had zich aangemeld en ze waren er ook allemaal (dat was bij het Streekplan Noord-Holland Noord nog wel eens anders). Opvallend wel dat we vooral verhalen van wethouders, raadsleden en vertegenwoordigers van organisaties voor ons zagen. GroenLinks Haarlemmermeer en Velsen waren aanwezig, Wim Westerman hield namens die laatste fractie ook een pleidooi voor meer OV projecten in de IJmond. Ook ROVER had een aantal aardige ideeën om creatiever met het OV-geld om te gaan. Nog eens rustig naar kijken dus. Ander veelgenoemd onderwerp was de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp, wat de leefbaarheid (geluid, luchtkwaliteit) erg ten goede komt. Voor ons een heel sympathiek project, maar bij de andere fracties proef ik nog veel twijfel: ga mijn best doen dat nog hoger op de lijst te krijgen. Steun in elk geval van de lokale bewonersgroepen in Osdorp en Badhoevedorp. De laatste verenigd in A9 om die aankondigden dat wij een heleboel sleutels kunnen verwachten op 31 maart. Immers, provinciaal geld zal wel eens doorslaggevend kunnen zijn: de sleutel tot de oplossing.

Buiten in de sneeuw – overdekte bushokjes zijn fijn, maar als de wind verkeerd staat helpt dat ook niet – gewacht op mijn geliefde bus 80, die keurig op tijd was en mij 23.20 zo goed als voor de deur afzette.