En dat is drie!

Woensdag de tweede bijeenkomst over de Investeringsimpuls. Ondanks alle sneeuw en onheilspellende berichten eigenlijk redelijk probleemloos in Heerhugowaard aangekomen (en later ook weer thuisgekomen). Na het buffet een tiental insprekers aangehoord, van wie een groot deel – niet verrassend – kwam pleiten voor de Westfrisiaweg. De gemeenten en het bedrijfsleven willen het erg graag, maar hoeveel geld we van hen kunnen verwachten blijft onduidelijk. Dan te bedenken dat het hele project tussen de € 300 en € 650 miljoen gaat kosten en wij als provincie uiteraard niet al het geld daarin gaan steken. Conclusie: nog erg veel onduidelijkheid.

Wethouder Ap Rutten kwam, officieel namens de IJmond gemeenten, maar feitelijk alleen namens Velsen vertellen dat hij écht toch heus wel een warm hart voor het OV heeft. Nee hoor, het lag niet aan Velsen dat de Zuidtangent er niet gekomen was. Maar de spoorlijn Santpoort-Noord naar IJmuiden, dat had geen zin om die weer in gebruik te nemen, die kon beter geasfalteerd worden. Daarover had hij een brief van de Tweede Kamer, zoals hij schermde met nog veel meer andere brieven die hij wel of juist niet in bezit had, net hoe het uitkwam. Na afloop nog even met GroenLinksers uit Heerhugowaard nagepraat (en Johan Wokke die er ook weer was!), met een schuin oog nog naar ADO-Ajax gekeken, de laatste kans op een prijs.

Al met al heeft het, behalve de verwachte reclamepraatjes van gemeenten en organisaties, toch nog wel hier en daar wat interessante informatie opgeleverd. Ook opvallen dat GS in eerste instantie zo spastisch deed over dit initiatief. Nu maar hopen dat ook nog wat te sleutelen valt aan de volgorde van de projecten…

Vanavond na een voorlichting over het prioriteringsmodel voor de infrastructuur (wie specifieke uitleg wil, leg ik dat graag persoonlijk een keer uit) een korte vergadering van de commissie WVV. Terugkoppeling van Cornelis Mooij over de spoorlijnen, waarbij we langzaam uitgerangeerd worden, maar nog niet helemaal opgeven. Stemde me nog niet erg optimistisch over de toekomst van de spoorlijnen. Verder enige informatie over de aansluiting van de A9 bij Heiloo, waar we voorlopig nog niet echt voorstander van zijn. Want het werkt eigenlijk alleen maar als vervolgens de weg ook wordt uitgebreid naar 2×3 rijstroken…

Tot zover drie dagen achtereen WVV! Maar ook op deze terugweg liet het OV mij niet in de steek: bus 80 kwam met slechts één minuut vertraging aan en bracht mij netjes op tijd thuis.

2 antwoorden op “En dat is drie!”

  1. het wil maar niets worden met je verkiezing van mooiste politica,he?
    ik ken drie kwart ook niet,misschien moet je ze een keer aan me voorstellen,dan kan ik je een antwoord geven op je vraag…

  2. Misschien moet je de politiek eens wat beter volgen of gewoon eens googlen om deze dames te vinden? Maar op zich heb je gelijk, het wordt tijd voor een nieuwe poll, al heb ik in het geheel geen inspiratie.

Reacties zijn gesloten.