Het beste Statenlid?

Vandaag kreeg ik onderstaande mail van RTV Noord-Holland:

Geacht statenlid (excuses voor de onpersoonlijke aanhef),

Deze week bestaan de Provinciale Staten van Noord-Holland precies twee jaar in deze (ietwat gewijzigde) samenstelling. Ofwel: twee jaar geleden waren de verkiezingen. RTV Noord-Holland wil daar op een lichtvoetige maar toch serieuze manier aandacht aan besteden, door middel van een kleine verkiezing. Wij zouden het leuk vinden als de statenleden elkaar onderling eens onder de loep nemen en hun favoriete collega-statenlid kiezen. Hopelijk wilt u het antwoord op de volgende vraag naar mij mailen:

Wie heeft zich in uw ogen de afgelopen twee jaar ontpopt tot het beste statenlid van Noord-Holland?

Ik stel het zeer op prijs als u meedoet aan deze enquete en mij voor donderdagavond aanstaande 23.59 uur laat weten wie uw stem krijgt. Graag met een korte motivatie. Stemmen via de mail kan niet anoniem helaas, maar ik kan u verzekeren dat uw voorkeur tussen u en mij blijft. Alleen bij voldoende respons zullen wij de uitslag bekend maken. En wie weet: U bellen met een mooie boodschap!?!

Dank!

Het soort verkiezingen dus dat in de Tweede Kamer (maar ook in de raad van Amsterdam) jaarlijks wordt gehouden. Met hele wisselende resultaten, daar kunnen Jozias van Aartsen en Rob Oudkerk over mee praten.

Van mij hoeft het niet zo geheimzinnig, oftewel ik geef hier mijn overwegingen en mijn uiteindelijke keuze die ik ook gemaild heb naar de redactie.

Ik ben enigszins bevooroordeeld omdat ik sommige collega’s veel vaker zie dan anderen. Degenen die zich met economie of zorg bezighouden zie ik alleen maar optreden in de Staten en dat is het dan. Op mijn lijstje dus bijna alleen maar woordvoerders van verkeer of ruimtelijke ordening. Daarnaast geen GroenLinksers op mijn lijstje, maar ik wil best verklappen dat Bart anders hoog geëindigd zou zijn…

5. Meino Schraal (CDA). Samen met Sacha van den Brakel, Fleur Agema en mijzelf van de jonge garde in de Staten. Vaak verrassende presentatie – zijn Fortuynistische hang staat me wel tegen – en een goed debater.
4. Sacha van den Brakel (PvdA). Houdt zich goed staande in een fractie van grijzende heren die al minimaal 20 jaar politiek achter zich hebben. In het begin nog wat terughoudend en vooral ook weinig uitgesproken, maar durft nu stelling te nemen.
3. Fleur Agema (fractie-Agema). Hoewel ik principieel tegen dit soort afsplitsingen ben, heeft zij het morele gelijk wel enigszins aan haar kant. Allesbehalve mijn opvattingen en soms irritant doordrammerig, maar wel authentiek en dat flikt ze toch maar in d’r eentje.
2. Laila Driessen (VVD). Uitgesproken liberaal in de goede zin van het woord. Prima zaken mee te doen; met name respect voor de manier waarop zij zich in haar eigen fractie durfde opstelde en steun wist te krijgen tegen de massale motorcross.
1. Peter Visser (PvdA). Op het arrogante, betweterige af, maar hij wéét ook veel. Zoekt de marges op van het politiek haalbare, in oppositie of coalitie. Ik verwacht heel wat van de PvdA onder zijn leiding in de komende twee jaar. Minder zuur, meer humor en vooral: altijd scherp.

3 antwoorden op “Het beste Statenlid?”

  1. Mag ik iemand met stip op 1 zetten? Hij luistert naar de naam ’talent’… 😉

  2. He Harmen,
    Heel leuk om te lezen dat ik op jouw lijstje op nummer drie mag prijken! Ik heb op jou gestemd. Je bent altijd goed voorbereid, spreekt rustig en hebt altijd inhoudelijk goed onderbouwde stukken. Heel consequent. Daar kan ik van leren en daarom heb ik op je gestemd. Dat je inhoudelijk lijnrecht tegenover elkaar kunt staan vind ik het mooie aan politiek.

Reacties zijn gesloten.