Bestuurlijke aangelegenheden

Mocht ook weer eens opdraven in de commissie FBO (Financiën, Bestuur en Organisatie), omdat Bart op de lange latten staat en Cheryl op cursus is. Omdat ik de discussie van de laatste tijd niet echt heb gevolgd, was het weer even inkomen. Gelukkig geen al te grote onderwerpen op de agenda.

Na een kort verslag van Patrick Poelmann over de stand van zaken in de reorganisatie – we wachten nu op de uitspraak van de Ondernemingskamer in de zaak tussen OR en de directie voor het proces verder kan – ging het achtereenvolgens over:

– bijdrage van de provincie aan de wederopbouw van Atjeh, met name de drinkwatervoorziening (PWN)
– de Vlietlanden, waarbij onduidelijk blijft of een provinciale ambtenaar nou wel of niet ergens financieel voordeel uit heeft behaald
– de WGR+, leuke discussie zij het weinig concreet, maar ik kon in elk geval mijn scepsis over bestuurlijke verandering weer kwijt (huis van Thorbecke staat er nog wel een paar jaar…) en de noodzaak om ook ROA democratisch te organiseren
– deelnemingenverslag, met de vraag of en hoe de provinciale commissarissen en aandeelhouders verantwoording afleggen (en voor welk belang zitten zij daar eigenlijk?)
– werkgroep duale begroting, met de renaissance van de doelenboom (Gijs Kuypers 1973) en de opdracht om zelf na te denken over missie, maatschappelijk effect, doelstelling en indicatoren

Gelukkig hoef ik hier maar eens in de zoveel tijd naar toe…

Tenslotte in de categorie ‘Statenleden met een weblog’ zou ik graag willen verwijzen naar Peter Visser, fractievoorzitter van de PvdA. Net begonnen en hij belooft wekelijks iets te schrijven. Ik ben benieuwd!