Doorbraak in VVD bolwerk

De revolutie gaat langzaam, maar vastberaden voort: GroenLinks krijgt een burgemeester in Bloemendaal! Ondanks dat 13 VVD’ers hadden gesolliciteerd, werd toch gekozen voor Wim de Gelder, nu nog deelraadsbestuurder in Rotterdam IJsselmonde. Een felicitatitie van deze plek.

Hier het bericht uit het Haarlems Dagblad:

GroenLinkse burgemeester in Bloemendaal

BLOEMENDAAL – Wim de Gelder (47) is de nieuwe burgemeester van Bloemendaal. De Rotterdammer, lid van GroenLinks, volgt Liesbeth-Snoeck-Schuller op die met pensioen gaat. De Gelder maakt nu nog deel uit van het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde. In Bloemendaal is gebroken met een traditie. Sinds mensenheugenis waren de burgemeesters in het dorp van VVD-huize.

,,Fantastisch.” Zo reageerde De Gelder op het nieuws dat hij als nummer één op de voordracht was geplaatst. Hij staat bekend als ervaren bestuurder. Mensen in zijn omgeving omschrijven hem als gedreven, initiatiefrijk en toegankelijk. ,,Mijn eerste indruk van Bloemendaal is dat de gemeente de zaakjes aardig voor elkaar heeft”, zei De Gelder gisteravond laat.

In IJsselmonde heeft De Gelder sociaal cultureel werk en kunst en cultuur in zijn portefeuille. Hij is in de deelgemeente één van de stuwende krachten achter het platform Geloof en Samenleving waarin alle geloofsgemeenschappen zijn vertegenwoordigd. De Gelder, die aan de TU Delft studeerde, werkte in de jaren tachtig geruime tijd als projectleider in Mali. Hij hield zich daar bezig met het bouwen en repareren van dammen en waterputten.