Een naar bericht

Vanochtend met een heel onwerkelijk gevoel wakker geworden. Als altijd was Radio Noord-Holland mijn wekkerradio en nog half slaperig ving ik flarden op over een VVD Statenlid dat dood zou zijn. Beetje bij beetje werd het verhaal duidelijk: collega Cees Roele, die al enige weken spoorloos was is dood aangetroffen in de buurt van waar eerder zijn motor al was gevonden. 49 jaar.

Cees kwam in januari 2004 in de Staten, als ik me goed herinner als opvolger van Piet Zoon. Actief als biologische boer, leefde in een woongroep. Ik heb hem meegmaakt in de commissie ROV, waar hij zich ondermeer bezighield met cultuurhistorie en water. Hield ervan om zich helemaal in een onderwerp vast te bijten en vervolgens met verve zijn stellige opvattingen te verdedigen.

In de afgelopen 1,5 jaar heb ik Cees slechts een beetje leren kennen, maar op één of andere manier klikte het. Je kon wel merken dat achter zijn vrolijkheid ook heel wat anders, ongrijpbaars, schuilging. Soms was hij ineens er een paar weken tussenuit, om even tot zichzelf te komen en dan zag je hem later weer bij de Staten, voor het oog weer opgewekt. Deze keer bleef hij langer weg en kwam niet meer terug.

Ik wens degenen die hij achterlaat alle sterkte om dit verlies te verwerken.