Weekendje weg

(foto: Jasper de Raadt)

Het afgelopen weekend was ik met (studie)vrienden op stap in Friesland. Weekendje in een huis(je) in Waskemeer niet ver van Appelscha vandaan waar ik zes jaar gewoond heb. Deels een tour nostalgique dus. Erg gezellig!

Wel moest ik zaterdagochtend in redelijke vroegte – dat wil zeggen 8.30 – op pad richting Alkmaar voor de provinciale ledenvergadering. Omdat Bart en Klaas beiden bij de manifestatie tegen A6-A9 verbinding zouden zijn, mijn taak om verslag te doen namens de fractie. Heb in hoofdlijnen verteld wat we gedaan hebben het afgelopen half jaar en welke rol we mogelijk kunnen spelen bij de komende raadsverkiezingen. Aangekondigd dat we drie campagnefolders beschikbaar hebben (zeer binnenkort) met wat de Statenfractie bereikt heeft, als strooimateriaal. Verder weinig spectaculaire vragen, zodat mijn optreden redelijk snel klaar was. Na wat bijpraten met een aantal mensen, weer terug (in de auto ) naar Friesland.

4 antwoorden op “Weekendje weg”

 1. Goedemiddag Harmen,
  Ben ik zo eens aan het ouwehoeren met een zoekprogramma, kom ik jou site tegen.
  Leuk, een Binnema in de politiek.
  Maar na het lezen van jou stukje over jou bezoek in Appelscha werd ik helemaal nieuwsgierig.
  6 jaar woonachtig geweest?, ligt jouw roots niet in Friesland?
  Ik ben zelf woonachtig in De Blesse, veel familie is woonachtig in Weststellingwerf, onze tak is afkomstig uit omg. Eestrum
  Nu genoeg over mijn familie, ben benieuwd naar de reactie..
  Met vriendelijke groet,
  Peter Binnema
  De Blesse

 2. Beste Peter,
  Naar mijn weten zijn alle Binnema’s familie van elkaar, dus vermoedelijk ben je verre familie. De huidige generatie bij ons is over het land verspreid, maar de roots liggen uiteraard in Friesland, omgeving Ureterp heel lang geleden. Mijn overgrootvader woonde in Arum, Kiel-Windeweer en Emmen, mijn opa in Vries, Birdaard, Hoogezand-Sappemeer en Ommen.

 3. Beste Harmen,
  Bedankt voor je reactie, nu heb ik zelf nog niet zo veel onderzoek gedaan naar de historie, maar ik krijg uit jouw mail de indruk dat je mij hier meer over kunt vertellen, hier sta ik altijd voor open, leuk, ben blij met alle info.
  We schijnen ook een familiewapen te hebben, als die er is zou ik die wel graag willen hebben.
  Maar mocht je weer eens in het Noorden zijn, wip rustig eens aan in De Blesse, de deur staat altijd open…
  Met vriendelijke groet,
  Peter Binnema

 4. hey harmen ik woon zelf in wolvega vlak bij de blesse, ik was ff op zoek naar een familiewapen van de binnema’s en kwam hier terecht.
  Weet jij waar ik dat kan vinden?
  Greetz Lars Binnema

Reacties zijn gesloten.