Ledenvergadering IJmuiden

Zaterdag was in IJmuiden de provinciale ledenvergadering. Omdat het in tegenstelling tot de berichten geen mooi weer was en het ook nog een leuke bijeenkomst was, geen straf om een groot deel van de dag binnen te zitten. ’s Ochtends moest een aantal zaken besloten worden over de voorbereiding van de Statenverkiezingen van 2007. Voornamelijk het instellen van een twee commissies: programma en kandidaten. In de kandidatencommissie zit ik vanzelfsprekend niet, omdat ik nog vier jaar door wil. Maar ik heb wel de eer om mee te mogen schrijven aan het programma en aan de leden beloofd dat we er geen telefoonboek van gaan maken (zowel qua dikte als qua detail), maar als het even kan een fijne leesbare tekst. Of dat een loze ambitie is die we niet waar kunnen maken, kunt u bij het eindresultaat ergens in september of oktober beoordelen

Omdat Bart niet aanwezig kon zijn, mocht Klaas namens de fractie toelichten wat we de afgelopen tijd hebben gedaan, o.m. naar aanleiding van ons jaarverslag over 2005 (en een deel 2004). Ook ging het uiteraard over Schiphol en het minder fraaie besluit wat het kabinet daarover de dag daarvoor had genomen (hoezo bescherming van omwonenden???) en kreeg Albert nog enige kritische vragen over het faunabeleid.

’s Middags spraken we na een inleiding van Paulus de Wilt over het onderhouden van netwerken, zowel binnen de partij als met bewoners, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Discussie had van mij wel wat gestructureerder gemogen, maar er kwamen wel wat leuke ideeën naar boven over hoe je je leden bij het werk van de afdeling kunt betrekken en vooral ook wat je dan zelf te bieden hebt. Na de onvermijdelijke (maar altijd welkome!) borrel heel prettig een lift gekregen en netjes voor de deur afgezet.

2 antwoorden op “Ledenvergadering IJmuiden”

  1. Dat viel erg mee. Eén van de NHse partijraadsleden Gabi Kafka heeft op eigen initiatief toegelicht hoe de 1 april vergadering is gegaan en hoe zij de zaak beoordeeld heeft. Maar daar zijn verder nauwelijks vragen over gesteld.

Reacties zijn gesloten.