Het moet niet gekker worden

Dat de uitreiking van de Edisons of Kraaijkamp-awards of het VVCS gala live worden uitgezonden, prima. Maar dit begint toch wel bizarre trekjes aan te nemen:

Live-verslag NOS verkiezing VVD-lijsttrekker

ANP

HILVERSUM – De NOS zendt de verkiezing van de lijsttrekker van de VVD woensdagavond rechtstreeks uit. De omroep volgt vanuit Hotel Okura in Amsterdam de drie kanshebbers: Mark Rutte, Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal.

De uitzending begint omstreeks kwart over zeven met een korte introductie van de kandidaten door VVD-voorzitter Jan van Zanen. Rond 19.30 uur opent een notaris de enveloppe en maakt de winnaar bekend. Het programma eindigt met een korte speech van de nieuwe lijsttrekker, maakte de NOS maandag bekend.

Gezien de overdreven media-aandacht en het succes voor de VVD in de peilingen, lijkt me het recept voor GroenLinks duidelijk. Alleen… wie moet dan de strijd aangaan met Femke Halsema? Tegenover de vrijzinnig liberale softe vrouwelijke koers hebben we een geharnaste linkse stevige mannelijke kandidaat nodig. Suggesties?

Wel zo herkenbaar voor de mensen thuis en dan ‘valt er echt iets te kiezen’. Dan zoeken we alleen nog iemand die de rol van Jelleke Veenendaal op zich wil nemen

6 antwoorden op “Het moet niet gekker worden”

  1. Dat zal nog een moeilijke opgave worden met al die binnen de partij rondlopende liberalen! Misschien kan het laatste ex-CPN-lid zich opwerpen?

  2. Misschien wil Rita Verdonk wel lijsttrekker worden van GroenLinks? Haar VVD-ideeĆ«n over flexibiliering van de arbeidsmarkt en beperken van de WW-rechten van werkloze werknemers sluiten immers goed aan op de liberale ideeĆ«n van GroenLinks over deze thema’s.

Reacties zijn gesloten.