PDA, Bluetooth, draadloos

Denk je dat er niks te melden is, wordt de volgende dag al het tegendeel bewezen. RTV Noord-Holland weet te melden dat gedeputeerde Ton Hooijmaijers onder vuur ligt (onduidelijk is overigens van wie). Aanleiding zijn de wensen die hij heeft om altijd en overal te kunnen internetten, liefst draadloos. Een intern memo is gelekt en de oppositie onder leiding van Fleur Agema en Mienk Graatsma spreekt er schande van. Steun komt van Tons eigen VVD en uit onverwachte hoek: Hansje Kalt van Amsterdam Anders/De Groenen vindt Ton weliswaar een rechtse blaaskaak, maar hij zet zich tenminste wel volop in voor de publieke zaak. Inderdaad, het is komkommertijd… 

Gedeputeerde onder vuur door memo
HAARLEM Gedeputeerde Ton Hooijmaijers van de provincie Noord-Holland ligt onder vuur na het uitlekken van een interne memo van de ICT-afdeling.
Hooijmaijers zou alleen genoegen nemen met de nieuwste apparatuur en wil onder meer wereldwijd draadloos inloggen. Dat zou de provicie tienduizenden euro’s per maand kosten.
Volgens oud-raadslid van Amsterdam Hansje Kalt wil Hooijmaijers graag meedoen met de grote jongens. Toch wil zij de oud-wethouder van Amsterdam verdedigen. Dat doet ook Hooijmaijers partij de VVD. De SP denkt dat de gedeputeerde ‘van de pot is gerukt. ‘

De interne memo (die overigens vol taalfouten zit en al van maanden geleden is) geeft eerlijk gezegd weinig duidelijkheid over wat wel en niet toegekend is of wat reaIistisch is om te vragen. Een goed ingerichte thuiswerkplek lijkt mij geen overbodige luxe in elk geval en op reis kunnen internetten ook niet. Maar afwachten hoe dit afloopt. Met een sisser vermoed ik.

2 antwoorden op “PDA, Bluetooth, draadloos”

  1. Eigenaardig verhaal. Overigens denk ik dat een deel van de spelfouten in het memo komt doordat het document gescand is.

  2. Fleur Agema heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Wat ik me vooral afvraag is wat er gebeurd is sinds april, want toen speelde dit en zou er een gesprek geweest moeten zijn.
    Groet,
    Harmen

Reacties zijn gesloten.