Prominentenparade

Nu ook al good old crime hunter Fred Teeven. Ik heb nu al medelijden met de VVD fractieleider die al deze ego’s straks binnenboord moet houden… Misschien dat Gerard Joling en Leon de Winter ook nog door het virus aangestoken worden? Aan de andere kant een goed teken dat mensen met een mooie positie er bewust voor kiezen volksvertegenwoordiger te willen worden en niet achter de schermen proberen een ministerspost te regelen.

Overigens wel wonderlijk dat het nu nog mogelijk is bij de VVD je als kandidaat aan te melden, bij GroenLinks is die termijn al een tijdje voorbij. Alhoewel, je weet nooit wat er gebeurt als een prominent zich aanmeldt.

Fred Teeven wil terug in de politiek

Over hoe het verder moet met de zaak-Holleeder: ‘Ik moet eerst nog een verkiesbare plaats krijgen op de kandidatenlijst en dan zien we wel verder.’

Een woordvoerder van de VVD wijst erop dat Teeven nog niet kan rekenen op een verkiesbare plaats. Over de lijstvolgorde wordt op het moment nog beraad. Nieuwkomers als Docters van Leeuwen en Arend-Jan Boekesteijn lijken wel verzekerd van een verkiesbare plaats bij de VVD.

Teevens eerdere politieke optreden geldt niet als een succes. Hij werd in 2002 lijsttrekker van Leefbaar Nederland nadat Fortuyn door het bestuur was weggestuurd. Teeven behaalde twee zetels. Hij verliet teleurgesteld de politiek voor de vervroegde verkiezingen van 2003.

2 antwoorden op “Prominentenparade”

  1. wel een slimme reclamecampagne voor de VVD.
    Iedereen die niet van politiek houdt, houdt namelijk wel van bekende Nederlanders.
    Blijkbaar heeft de VVD eindelijk door waar al die stemmen voor Erica Terpstra altijd vandaan kwamen.

  2. Het wordt nog dringen voor de beste plaatsen. Als aan een paar mensen al een verkiesbare plaats is beloofd en van de huidige fractie ook bijna iedereen door wil… Rutte en Krikke hebben het niet eenvoudig.

Reacties zijn gesloten.