Joe hits back

Voor het eerst sinds Joe Lieberman bekend maakte toch kandidaat te willen zijn – en druk bezig is zijn website weer nieuw leven in te blazen – is er een peiling in Connecticut. Resultaat: Lieberman houdt zijn Senaatszetel, met steun van 46%, tegenover 41% voor de Democratische kandidaat Ned Lamont. Republikein Alan Schlesinger speelt hier met 6% geen enkele rol, maar het zou wel betekenen dat de poging van de Democraten om de meerderheid in de Senaat terug te krijgen, een stuk bemoeilijkt wordt.

In Montana heeft zittend Senator Conrad Burns zijn achterstand op Jon Tester inmiddels ingelopen, de laatste peiling geeft beide kandidaten 47%. Ik gooi er dus weer een prachtig filmpje tegenaan om het tij te keren…

De website van Rasmussen is overigens voor de liefhebbers van statistiekjes. Niet alleen wordt dagelijks bijgehouden hoeveel mensen Bush meer dan zat zijn en hoeveel mensen nog geloven dat de VS in de War on Terror aan de winnende hand zijn je komt ook te weten dat 52% Mel Gibsons aggresieve gedrag en anti-semitische uitspraken vergeven heeft:

The public appears more inclined to agree with the arresting officer himself, James Mee, who told reporters, "That stuff is booze talking." Fifty-two percent (52%) of Americans say the actor’s apologies are sincere; 27% disagree. Men are slightly more inclined to believe Gibson than women.

Fity-six percent (56%) say Gibson’s comments have not affected their opinion of him, 24% say that they have. (…) Those who saw Gibson’s movie, The Passion of the Christ have a somewhat more favorable view of Gibson than others and are more likely to believe his apology is sincere.

’t Is maar dat u het weet.