Grijze massa

Gisteren meldde de Politieke Barometer:

CDA zeer populair bij 65 plussers, maar positie onder jongeren is zwak

De aanhang van het CDA onder 65 plussers is enorm: bijna de helft van hen (45%) heeft een voorkeur voor het CDA. Bij stemgerechtigden onder de 25 jaar is die voorkeur veel geringer: slechts 15% van deze groep spreekt een voorkeur uit voor het CDA.

Dat heeft Joop Atsma goed in zijn oren geknoopt. Hij is ‘woedend’ over het dreigende einde van Lingo:

Volgens Atsma raakt de beslissing van Van Dijk het hart van het publieke bestel. De coördinator wil het spelletje van presentatrice Lucille Werner stopzetten omdat er teveel oudere kijkers naar kijken. Van Dijk wil een spel voor zowel jonge als oude kijkers.

‘Wat is dat voor raar soort discriminatie? Donderdag keken er iets meer dan 800 duizend kijkers. Blijkbaar zijn dat veel ouderen, maar is dat erg? Ons publieke omroepbestel is niet gemaakt voor dit soort overwegingen, maar dat alle groepen in de samenleving moeten worden bereikt.’

Slim gedaan! Ik zal Lingo niet erg gaan missen, die andere ‘ouderenquiz’ That’s the Question is veel leuker. Maar je kunt je afvragen of het realistisch is een quiz te maken die alle leeftijdsgroepen aanspreekt. Belangrijker is dat politici zich niet zo moeten bemoeien met de programmering van de publieke omroep.