Haarlem teleurgesteld

We gaan na de volgende verkiezingen tijdelijk het provinciehuis verlaten. Vanwege noodzakelijke renovatie en omdat de Statenzaal opnieuw ingericht moet worden als we met 55 ipv 83 leden zijn. Na een zoektocht waarbij gekeken is naar bereikbaarheid, flexibiliteit (er valt nog wel eens een vergadering uit of er komt juist een extra bij) en niet onbelangrijk de kosten, is de keuze gevallen op Heiloo. Uit de berichten die ik hoorde een begrijpelijke keus, omdat Heiloo er ruim beter uitkwam op deze onderdelen. Volgens het Haarlems Dagblad echter toch een gemiste kans:

Staten laten Haarlem links liggen

De Philharmonie en Hotel Haarlem Zuid zijn teleurgesteld over de beslissing van de provincie Noord-Holland om de vergaderingen van Provinciale Staten gedurende anderhalf jaar te houden in Heiloo.

Beide locaties waren in de race om de provinciale vergadertijgers binnen te halen, maar ze vielen om uiteenlopende redenen af.

De provincie heeft, zo blijkt uit de begroting voor 2007, ruim een miljoen uitgetrokken voor vergaderingen op externe locaties. Het bedrijfsleven in Haarlem heeft daarvan dus niet kunnen profiteren.

Gisteravond was er ook weer eens een bijeenkomst van de ‘bestuurlijke werkgroep dualisme’. Nadat we vorig jaar een conferentie over dualisme hadden georganiseerd, waar een aantal aanbevelingen uitkwamen om mee verder te gaan, was deze club een tijdje in de versukkeling geraakt. Wat toch jammer is, want dat alles nu perfect gaat… Met name hebben we het uitgebreid gehad over het debat in de staten, vergaderorde en de rol van commissies daarin. Volgens mij gaat daar een leuk advies uitrollen waarbij de rol van Provinciale Staten versterkt wordt. Dan maar hopen dat de nieuwe Staten dat ook over willen nemen.

3 antwoorden op “Haarlem teleurgesteld”

  1. Toch vreemd dat de provincie niet vergadert in de provinciehoofdstad. We doen de Tweede Kamer toch ook niet tijdelijk in Hendrik-Ido-Ambacht?

Reacties zijn gesloten.