Democrats rule!

Dat zal toch even flink slikken zijn geweest voor het gouden duo Rove-Bush. Verliezen zijn ze niet gewend, dus de meerderheid kwijtraken in Huis en Senaat moet toch hard aangekomen zijn. Dat de Democraten Rhode Island, Pennsylvania en Ohio zouden veroveren was te verwachten, maar opvallend is dat ze het ook redden in de staten waar het nek-aan-nek was. Uiteraard ben ik blij dat mijn personal hero Jon Tester won in Montana, maar ook de zege van Claire McCaskill in Missouri is knap te noemen. Jammer dat Harold Ford Jr. het niet haalde in Tennessee, maar ook zijn opponent Bob Corker moest toegeven: deze jongen komt er wel!

Tenslotte de races der races: Virginia. De dag voor de verkiezingen voorspelde Rasmussen een gelijkspel (49-49) en ze zaten er heel dichtbij. De hertelling komt eraan, maar tot die tijd is het resultaat 1.172.541 voor Webb (D) en 1.165.324 voor Allen (R), een verschil van slechts 7217 stemmen, cruciaal voor de meerderheid in de Senaat. Analisten gaan er overigens vanuit dat die hertelling niet tot een Republikeinse winst zal leiden, maar het is nog even zweten.

Een mooie dag voor Amerika: nu ook nog het Witte Huis terugveroveren in 2008! De race om de Democratische kandidaat is al losgebarsten, met Hillary voorlopig aan kop…

3 antwoorden op “Democrats rule!”

  1. Dag Harmen,
    Ik vind dit toch een beetje een misplaatste vrolijkheid. Die democraten zijn niet veel beter dan die republikeinen. Sommige republikeinen vallen juist ook weer mee. Zoals bijvoorbeeld Arnold Scwarzenegger die een aantal flinke milieumaatregelen heeft beloofd. Ik vond het overigens wel goed om te lezen dan Nancy Pelosi destijds tegen het (a)sociale beleid van Clinton heeft gestemd. Zij is nog een beetje van deze wereld, maar het grootste deel van de democraten is rechtser dan onze VVD. Wist je bijvoorbeeld dat de vrouw van Al Gore, Tipper, prominent lid was van de Parents Music Resource Center (PMRC)? Deze club heeft zich jaren ingezet voor een verbod van platen van artiesten als Prince en Madonna. En ook Hillary Clinton wil je niet als president. Als senator heeft ze vrolijk Bush gesteund bij zijn inval in Irak. Het is naïef om te denken dat ze wezenlijk anders zal opereren in Irak dan Bush.

  2. Hoi Noël,
    Ben het ermee eens dat de Democraten niet heilig verklaard moeten worden, maar als ik – gegeven de politieke situatie in de VS die heel anders is dan in NL – zou moeten kiezen toch 100x liever de Democraten heb. Want de hoop dat Ralph Nader president wordt heb ik allang opgegeven.

  3. Dag Harmen,
    Ik zou ook zeker niet op democraten gaan stemmen. Dan nog liever thuisblijven bij de verkiezingen.

Reacties zijn gesloten.